Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 500 g friet in ca. 25 minuten gaar.
2
Snij ¾ courgette in halve maantjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de courgette op hoog vuur goudbruin en gaar in ca. 6 minuten. Zet weg (bewaar de pan voor de worstjes).
3
Maak in een grote slakom een vinaigrette van 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 2 el olijfolie extra vierge, ½ tl honing, ½ teentje knoflook, peper en zout.
4
Verwarm olie in de courgette pan. Bak 4 chipolata worstjes in ca. 8 minuten gaar.
5
Snij of scheur ½ kropsla in repen en was (met behulp van een slacentrifuge).
6
Halveer 150 g cherrytomaatjes.
7
Meng de sla door de dressing, samen met de courgette en tomaatjes. Serveer de friet samen met de salade, worstjes en wat mayonaise.