Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vlees
Friet van Zuyd met runder chipolata en courgette-tomaat salade
25 min. bereiding
Recept vlees
Friet van Zuyd met runder chipolata en courgette-tomaat salade
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g friet van Zuyd
¾ stuks courgette
4 runder chipolata
½ kropsla
150 g cherrytomaatjes

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
2 el olijfolie extra vierge
½ tl honing
½ teentje knoflook
Mayonaise

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 500 g friet in ca. 25 minuten gaar.

2

Snij ¾ stuks courgette in halve maantjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de courgette op hoog vuur goudbruin en gaar in ca. 6 minuten. Zet weg (bewaar de pan voor de worstjes).

3

Maak in een grote slakom een vinaigrette van 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 2 el olijfolie extra vierge, ½ tl honing, ½ teentje knoflook, peper en zout.

4

Verwarm olie in de courgette pan. Bak 4 chipolata worstjes in ca. 8 minuten gaar.

5

Snij of scheur ½ kropsla in repen en was (met behulp van een slacentrifuge).

6

Halveer 150 g cherrytomaatjes.

7

Meng de sla door de dressing, samen met de courgette en tomaatjes. Serveer de friet samen met de salade, worstjes en wat mayonaise.

Ook in onze boxen

Toon alle