Recept vlees
Friet van Zuyd met runder chipolata en courgette-tomaat salade
25 min. bereiding
Recept vlees
Friet van Zuyd met runder chipolata en courgette-tomaat salade
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g friet van Zuyd
¾ courgette
4 runder chipolata
½ kropsla
150 g cherrytomaatjes

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
2 el olijfolie extra vierge
½ tl honing
½ teentje knoflook
Mayonaise

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 500 g friet in ca. 25 minuten gaar.

2

Snij ¾ courgette in halve maantjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de courgette op hoog vuur goudbruin en gaar in ca. 6 minuten. Zet weg (bewaar de pan voor de worstjes).

3

Maak in een grote slakom een vinaigrette van 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 2 el olijfolie extra vierge, ½ tl honing, ½ teentje knoflook, peper en zout.

4

Verwarm olie in de courgette pan. Bak 4 chipolata worstjes in ca. 8 minuten gaar.

5

Snij of scheur ½ kropsla in repen en was (met behulp van een slacentrifuge).

6

Halveer 150 g cherrytomaatjes.

7

Meng de sla door de dressing, samen met de courgette en tomaatjes. Serveer de friet samen met de salade, worstjes en wat mayonaise.

Ook in onze boxen

Toon alle