Recept vis
Pietermanfilet en zomerse pilav met asperges, courgette en dille
40 min. bereiding
Recept vis
Pietermanfilet en zomerse pilav met asperges, courgette en dille
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ stuks rode ui
150 g groene asperges
½ stuk venkel
150 g basmatirijst
½ stuk groene peper
½ stuk courgette
1 bosje dille
½ stuk citroen
200 g Pietermanfilet

Zelf toe te voegen

Boter en olie om te bakken
1½ teentjes knoflook
1 tl komijnpoeder

Bereiding

1

Haal 200 g Pietermanfilet uit de koeling, leg op een bord en dep droog.

2

Snij ½ stuks ui in dunne halve ringen. Bak in een afdekbare wok in wat olie op stevig vuur. Verwijder het houterige uiteinde van 150 g asperges (ca. 4 cm) en snij de rest in stukken van ca. 2 cm. Bak mee met de ui. Verwijder het loof en kontje van ½ stuk venkel, halveer, snij in dunne halve maantjes en bak mee. Schep af en toe om. Het mag wat bruinen.

3

Zet 150 g basmatirijst op in een dubbele hoeveelheid water met wat zout. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes in ca. 10 minuten droog en gaarkoken.

4

Snij ½ stuk groene peper in halve maantjes (laat de zaadlijst zitten als je van extra pittig houdt) en bak mee. Snij ½ stuk courgette in kwartmaantjes van ca. 0.5 cm dik. Hak 1½ teentjes knoflook fijn. Voeg de knoflook, 1 tl komijnpoeder, wat zout en de courgette toe. Roerbak een paar minuten. Doe de deksel op de pan en laat nog ca. 4 minuten beetgaar worden.

5

Hak 1 bosje dille fijn. Snij ½ stuk citroen in partjes.

6

Verwarm alvast een goede klont boter met een scheutje olie in een koekenpan.

7

Bestrooi de visjes (zie tip) met zout en peper. Bak, als de boter stopt met schuimen en begint te bruinen, de filets ca. 4 minuten op de huid. Draai ze nog 1 minuut om als het huidje mooi bruin is. Tip: Heb je echt een heel scherp mes? Probeer dan sneetjes in de huid van de filets te maken zodat ze niet krom trekken. Doen ze dat wel, druk ze met een spatel af en toe een beetje terug, ook prima!

8

Schep de rijst door de groenten, samen met de dille. Serveer de vis erbij en laat iedereen over het geheel een partje citroen knijpen.

Ook in onze boxen

Toon alle