Schil 200 g bataat en snij in frietformaat. Was 300 g aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in frietformaat. Doe in een mengkom, voeg olie, ½ tl paprikapoeder, peper en zout toe en meng goed. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat samen met 1 teentje knoflook in de schil. Bak ca. 25 minuten in de oven. Hussel halverwege.
3
Maak het sausje. Meng 75 g yoghurt met 1 el olijfolie extra vierge, ¼ tl komijnpoeder en een mespuntje chilipoeder. Breng goed op smaak met zout en peper. Zet apart.
4
Halveer 150 g tomaatjes. Verwijder het kontje van 1 kropje little gem sla en snij in smalle reepjes. Doe alles samen in een slakom en besprenkel met wat zout, peper en olijfolie extra vierge. Zet weg.
5
Verwarm 1 bakje PLNT kebab in wat olie in een koekenpan 5-6 min op laag vuur tot warm en een beetje knapperig.
6
Snij ½ lente-ui in ringetjes en hak 1 bosje peterselie fijn.
7
Druk de gepofte knoflook uit het schilletje, prak met een vork en meng door het sausje. Snij wat van de lente-ui nog fijner en meng bij de saus.
8
Verdeel de bataat en aardappels over de borden. Bestrooi met 50 g geraspte kaas (dan smelt het een beetje) en verdeel de salade erover en vervolgens de PLNT kebab.
9
Besprenkel met het sausje en garneer met de lente-ui en peterselie.