Recept vega
‘Kapsalon’ met vegan kebab, bataat, Beemster Valery, tomaatjes, pittige kaas en speciale saus
35 min. bereiding
Recept vega
‘Kapsalon’ met vegan kebab, bataat, Beemster Valery, tomaatjes, pittige kaas en speciale saus
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g oranje bataat
300 g Beemster Valery aardappels
75 g yoghurt
150 g tomaatjes
1 kropje little gem sla
1 bakje PLNT kebab
½ lente-ui
1 bosje peterselie
50 g Geraspte kaas Weerribben pikant

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ tl paprikapoeder
1 teentje knoflook
1 el olijfolie extra vierge
¼ tl komijnpoeder
Chilipoeder

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil 200 g bataat en snij in frietformaat. Was 300 g aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in frietformaat. Doe in een mengkom, voeg olie, ½ tl paprikapoeder, peper en zout toe en meng goed. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat samen met 1 teentje knoflook in de schil. Bak ca. 25 minuten in de oven. Hussel halverwege.

3

Maak het sausje. Meng 75 g yoghurt met 1 el olijfolie extra vierge, ¼ tl komijnpoeder en een mespuntje chilipoeder. Breng goed op smaak met zout en peper. Zet apart.

4

Halveer 150 g tomaatjes. Verwijder het kontje van 1 kropje little gem sla en snij in smalle reepjes. Doe alles samen in een slakom en besprenkel met wat zout, peper en olijfolie extra vierge. Zet weg.

5

Verwarm 1 bakje PLNT kebab in wat olie in een koekenpan 5-6 min op laag vuur tot warm en een beetje knapperig.

6

Snij ½ lente-ui in ringetjes en hak 1 bosje peterselie fijn.

7

Druk de gepofte knoflook uit het schilletje, prak met een vork en meng door het sausje. Snij wat van de lente-ui nog fijner en meng bij de saus.

8

Verdeel de bataat en aardappels over de borden. Bestrooi met 50 g geraspte kaas (dan smelt het een beetje) en verdeel de salade erover en vervolgens de PLNT kebab.

9

Besprenkel met het sausje en garneer met de lente-ui en peterselie.

Ook in onze boxen

Toon alle