Zet een grote pan water op voor de noedels. Kook ¾ zakje noedels gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud af en laat uitlekken.
2
Verwarm olie in een afdekbare soeppan. Snij 1 stuks witte ui in dunne halve ringen en voeg bij de olie. Bak op laag vuur. Hak 1½ teentjes knoflook fijn en voeg toe als de ui goed glazig is. Laat zachtjes (!) verder bakken tot de uien helemaal zacht zijn. Voeg wat zout toe.
3
Optioneel! Doe 1 tl chilivlokjes met 1 el milde olie in een schaaltje. Voeg wat zout en peper toe.
4
Snij het witte en lichtgroene deel van 1 lente-ui in stukken van ca. 2 cm. Snij het donkergroene deel in ringetjes en zet in een bakje op tafel. Bak de stukken lente-ui in een koekenpan in wat olie op hoog vuur.
5
Snij intussen 1 portobello doormidden en dan in plakjes. Scheur 125 g oesterzwammen in repen. Voeg samen bij de lente-ui en bak stevig verder. Schep af en toe om, het mag lekker bruinen. Bestrooi met wat zout
6
Zet de waterkoker aan voor de bouillon. Verwijder de houterige onderkanten van 150 g asperges (ca. 4 cm) en snij de rest in hapklare stukken.
7
Voeg ½ el sojasaus en 1 el Hokkai misopasta bij de ui en knoflook, gevolgd door 600 ml kokend water en 1 groentebouillonblokje. Roer goed en breng aan de kook. Voeg de aspergestukjes toe en laat ze afgedekt zachtjes ca. 6 minuten beetgaar koken.
8
Gebruik grote diepe borden. Doe een schep noedels in het bord en verdeel de portobello en oesterzwam erover. Spoel 1 bosje raapsteel af. Verwijder de worteltjes (niet de steeltjes!). Hak grof in drie of vier delen. Verdeel over de borden. Schep in elk bord een grote lepel van de bouillon met asperges. Besprenkel met de chili-olie naar smaak.