Recept vlees
Kipshoarma schotel met Beemster Valery, tomaatjes en knoflooksaus
35 min. bereiding
Recept vlees
Kipshoarma schotel met Beemster Valery, tomaatjes en knoflooksaus
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g Beemster Valery aardappels
½ bakje yoghurt
150 g tomaatjes
1 kropje little gem sla
200 g kipshoarma (gegaard)
½ lente-ui
1 bosje peterselie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ tl paprikapoeder
1 teentje knoflook
1 el olijfolie extra vierge
¼ tl komijnpoeder
Chilipoeder

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 500 g aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in frietformaat. Doe in een mengkom, voeg olie, ½ tl paprikapoeder, peper en zout toe en meng goed. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat samen met 1 teentje knoflook in de schil. Bak ca. 25 minuten in de oven. Hussel halverwege.

3

Maak het sausje. Meng ½ bakje yoghurt, 1 el olijfolie extra vierge, ¼ tl komijnpoeder en een mespuntje chilipoeder. Breng goed op smaak met zout en peper. Zet apart.

4

Halveer 150 g tomaatjes. Verwijder het kontje van 1 kropje little gem sla en snij in smalle reepjes. Doe alles samen in een slakom en besprenkel met wat zout, peper en olijfolie extra vierge. Zet weg.

5

Verwarm 200 g kipshoarma (ze is al gaar!) een paar minuten in een koekenpan in wat olie.

6

Snij ½ lente-ui in ringetjes. Hak 1 bosje peterselie fijn.

7

Druk de gepofte knoflook uit het schilletje, prak met een vork en meng door de yoghurtsaus.

8

Verdeel de aardappels over de borden. Vervolgens de salade en dan de kip. Besprenkel met het sausje en garneer met de lente-ui en peterselie.

Ook in onze boxen

Toon alle