Recept vis
Pietermanfilet met bataat-aardappelpuree, asperges, courgette en dille
25 min. bereiding
Recept vis
Pietermanfilet met bataat-aardappelpuree, asperges, courgette en dille
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g Beemster Valery aardappels
200 g oranje bataat
½ stuks rode ui
150 g groene asperges
½ courgette
1 bosje dille
1 stuk citroen
200 g Pietermanfilet

Zelf toe te voegen

Olie en boter om te bakken
1 teentje knoflook
1 tl komijnpoeder

Bereiding

1

Haal 200 g Pietermanfilet uit de koeling, leg op een bord en dep droog.

2

Schil 500 g aardappels en 200 g bataat en snij in stukken van ca. 3 cm. Zet op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 15 minuten.

3

Snij ½ stuks rode ui in dunne halve ringen. Bak in een afdekbare wok in wat olie op stevig vuur. Verwijder het houterige uiteinde van 150 g asperges (ca. 4 cm). Snij de rest in stukken van ca. 2 cm. Bak mee met de ui. Schep af en toe om. Het mag wat bruinen.

4

Snij ½ courgette in kwartmaantjes van ca. 0.5 cm dik. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg de knoflook, 1 tl komijnpoeder, wat zout en de courgette toe. Roerbak een paar minuten mee. Doe de deksel op de pan en laat nog ca. 4 minuten beetgaar worden.

5

Hak 1 bosje dille fijn. Snij 1 stuk citroen in partjes.

6

Verwarm alvast een goede klont boter met een scheutje olie in een koekenpan. Zet het vuur laag tot je klaar bent om vis te bakken.

7

Giet de aardappels en bataat af en bewaar wat kookvocht (!). Stamp fijn. Voeg een klont boter, peper en zout toe en breng op de gewenste smeuïgheid met wat kookvocht.

8

Bestrooi de visjes (zie tip) met zout en peper. Bak, als de boter stopt met schuimen en begint te bruinen, de filets ca. 4 minuten op de huid. Draai ze nog 1 minuut om als ze de huid mooi bruin is. Tip: Heb je echt een heel scherp mes? Probeer dan sneetjes in de huid van de filets te maken zodat ze niet krom trekken. Doen ze dat wel, druk ze met een spatel af en toe een beetje terug, ook prima!

9

Serveer de vis met de groenten bij de puree. Laat ieder een partje citroen erover uitknijpen en bestrooi met de dille.

Ook in onze boxen

Toon alle