Schil 200 g bataat en snij in frietformaat. Was 300 g aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in frietformaat. Doe in een mengkom, voeg olie, ½ tl paprikapoeder, peper en zout toe en meng goed. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat samen met 1 teentje knoflook in de schil. Bak ca. 25 minuten in de oven. Hussel halverwege.
3
Maak het sausje. Rasp 50 g kaas. Meng ca. 2 el (bij 4p) van de kaas (de rest is voor straks) met 75 g yoghurt, 1 el olijfolie extra vierge, ¼ tl komijnpoeder en een mespuntje chilipoeder. Breng goed op smaak met zout en peper. Zet apart.
4
Halveer 150 g tomaatjes. Verwijder het kontje van 1 kropje little gem sla en snij in smalle reepjes. Doe alles samen in een slakom en besprenkel met wat zout, peper en olijfolie extra vierge. Zet weg.
5
Verwarm 1 bakje PLNT kebab in wat olie in een koekenpan 5-6 min op laag vuur tot warm en een beetje knapperig.
6
Snij ½ lente-ui in ringetjes en hak 1 bosje peterselie fijn.
7
Druk de gepofte knoflook uit het schilletje, prak met een vork en meng door het sausje. Snij wat van de lente-ui nog fijner en meng bij de saus.
8
Verdeel de bataat en aardappels over de borden. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas (dan smelt het een beetje) en verdeel de salade erover en vervolgens de PLNT kebab.
9
Besprenkel met het sausje en garneer met de lente-ui en peterselie.