Recept vega
Teriyaki tofu pop rijstbowl met broccoli en zure komkommer
25 min. bereiding
Recept vega
Teriyaki tofu pop rijstbowl met broccoli en zure komkommer
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 broccoli
150 g zilvervliesrijst
120 g tofu pops
1 stengel lente-ui
1 el gember
½ komkommer
½ stuks rode peper
½ flesje woksaus Teriyaki
½ stuks limoen

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Witte wijnazijn (of rijstazijn)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Breng 150 g rijst (zie tip) in een klein pannetje met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20-25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken. Tip: je gebruikt deze week twee keer rijst, dus je kan besluiten het nu allemaal vast gaar te koken.

3

Maak roosjes van 1 broccoli. Schil eventueel de steel als ze taai is en snij de steel in stukjes. Verdeel alleen de roosjes (bewaar de steeltjes voor straks) over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie, peper en zout. Rooster ca. 15 minuten. Je kunt eventueel een kommetje water erbij plaatsen zodat de broccoli sneller gaar is.

4

Bak in een wok of grote koekenpan in wat olie 120 g tofu pops rondom bruin in ca. 4 minuten. Schep even op een bord en bestrooi met peper en zout. Maak de pan even schoon.

5

Snij het witte en lichtgroene deel van 1 stengel lente-ui in stukjes van 1 cm. Snij het donkergroene deel in fijne ringetjes en doe in een kommetje voor garnering. Rasp 1 el gember. Bak de stukjes lente-ui en gember zachtjes in wat verse olie, samen met de stukjes broccolisteel. Pers 1 teentje knoflook erbij. Bak 6-8 minuten tot beetgaar.

6

Schil ondertussen ½ komkommer en halveer in de lengte en snij in halve maantjes. Snij ½ stuks rode peper in halve ringetjes (laat de zaadjes zitten voor extra pit). Meng in een kom met zout, peper en witte wijnazijn of rijstazijn.

7

Voeg ½ flesje woksaus bij de lente-ui en broccolisteeltjes en warm even door. Schep de tofu pops er voorzichtig doorheen.

8

Serveer met de rijst, geroosterde broccoli en de zure komkommer. Garneer met de lente-uiringetjes. Laat ieder op het bord nog wat limoensap erbij knijpen.

Ook in onze boxen

Toon alle