Schil en snij 1 el gember in stukjes. Snipper 1 stuks ui. Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui en gember zachtjes.
2
Schil 100 aardappels en snij in stukjes. Snij 1 courgette in stukken.
3
Bak 1 bakje specerijen even mee met de ui en pers 2 teentjes knoflook erbij. Voeg de aardappel en courgette toe en schep een paar keer om. Voeg 200 ml kokosmelk, 300 ml kokend water en 1 groentebouillonblokje toe en laat nog zachtjes ca. 15 minuten koken.
4
Snij ½ stuks limoen in partjes. Verwijder het kontje en loof van 1 stuk venkel en snij in hele dunne plakjes. Snij ¾ stuk peer in stukjes. Snij ½ bosje koriander fijn. Leg ½ zakje rucola op een bordje met daarop de venkel en peer. Besprenkel met wat olijfolie, een kneepje limoensap en peper en zout. Bestrooi met een deel van de koriander, de rest is voor de soep!
5
Voeg ca. 2/3e van ¾ potje witte bonen met aanhangend vocht bij de soep en warm even mee. Verwijder de limoenblaadjes en pureer de soep met een staafmixer. Roer er 1 el sojasaus door.
6
Verwarm 2 naanbroden in de broodrooster.
7
Schep de soep op en maak elk bord af met de overgebleven witte bonen, koriander en een kneepje limoensap. Serveer met naanbrood en de salade.
8
Goed om te weten:
In het bakje soepspecerijen voor 4p zit 2 tl kerriepoeder, 2 tl kurkuma en 2 limoenblaadjes. In het bakje voor 2p zit de helft.