Recept vlees
Midden Oosterse kippendij met groene kruiden couscous, courgette en cherrytomaatjes
30 min. bereiding
Recept vlees
Midden Oosterse kippendij met groene kruiden couscous, courgette en cherrytomaatjes
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuks rode ui
1 courgette
½ puntpaprika
125 g couscous
200 g Midden-Oosters kippendijvlees
150 g tomaatjes
1 bosje peterselie
1 bosje dille
½ stengel lente-ui

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1½ tl komijnpoeder
1 teentje knoflook
Olijfolie extra vierge
Citroensap (mag uit een flesje)

Bereiding

1

De kranten staan er bol van: door de hevige regen groeide van alles niet goed dat nu geoogst moet worden (bijv. bloemkool), verzuipen of mislukken oogsten geheel (bijv. spinazie en stengelui) en gaan er bovendien allerlei plantjes voor toekomstige oogsten de grond niet in of drijven er uit nadat ze erin gezet waren (bijv. aardappels). Daar zullen we het komende jaar nog last van gaan krijgen als maaltijdbox met Hollandse seizoensgroenten! Voor deze week was er in Nederland geen bloemkool te krijgen. Daarom deze week courgette in de oven in plaats van bloemkool. Ook heel lekker!

2

Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan.

3

Snij 1 stuks rode ui in partjes. Snij 1 courgette in halve manen van ca. 2 cm. Snij ½ paprika in repen. Meng met olie, 1½ tl komijnpoeder, zout en peper en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg 1 teentje knoflook in de schil ertussen. Rooster ca. 25 minuten in de oven. Zet een timer op 15 minuten, dan gaan de tomaatjes erbij.

4

Meng 125 g couscous met wat zout in een kom. Giet er kokend water bij tot de couscous 1 cm onder staat. Dek af en laat ca. 10 minuten staan.

5

Verwarm olie in een koekenpan en bak 200 g kip in ca. 8 minuten bruin en gaar.

6

Snij van 150 g tomaatjes een klein handje fijn en hou die apart voor in de couscous. Bestrooi met wat zout. Schep de courgette, paprika en koolrabi om en leg de rest van de tomaatjes ertussen, besprenkel met nog wat olie en bestrooi met zout.

7

Hak 1 bosje peterselie en 1 bosje dille (incl. dunne steeltjes) fijn. Snij het witte deel van ½ stengel lente-ui heel fijn en het groene deel in dunne ringetjes (zet het groen in een bakje op tafel).

8

Schep de couscous los met een vork en meng de gehakte kruiden, fijngesneden lente-ui en fijngesneden tomaatjes erdoor. Breng op smaak met een flinke scheut mooie olijfolie extra vierge (zie tip), een kneepje citroensap, zout en peper. Tip: De extra vergine olijfolie ‘Arbequina’ in de Crisp-app is onze nieuwe favoriet, en, zeer vriendelijk geprijsd, 11,99 voor 750 ml, van Olives & More uit Amsterdam.

9

Haal de gepofte knoflook uit de oven en druk fijn met een vork. Hussel door de ovengroenten en serveer met de couscous en de kip. Garneer met de lente-uiringetjes.

10

Goed om te weten: de kip is gekruid met kurkuma, gemberpoeder, korianderpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder, olie, zout en peper. Wil je het namaken? Doe op een pond kippendij van alle specerijen 1 tl en van het peper en zout 0,5 tl.

Ook in onze boxen

Toon alle