Recept vega
Risotto met prei, champignons, witte bonen en Fryske kaas
35 min. bereiding
Recept vega
Risotto met prei, champignons, witte bonen en Fryske kaas
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ stuk ui
1 prei
1 venkel
150 g Blue Japonrijst
150 g kastanjechampignons
⅓ bosje peterselie
30 g Fryske kaas
1 zakje baby romaine sla
½ blik witte bonen

Zelf toe te voegen

500 ml water
1 (paddenstoelen)bouillonblokje voor 500 ml
Olie om te bakken
1 knoflook
1 tl tijm (gedroogd)
1 el witte wijnazijn

Bereiding

1

Bereid de bouillon met 500 ml water en 1 (paddenstoelen)bouillonblokje.

2

Snij ½ stuk ui in dunne halve ringen. Fruit zachtjes in olie in een afdekbare wok of hapjespan. Hak 1 knoflook fijn, voeg samen met 1 tl tijm bij de ui.

3

Kerf 1 prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak mee. Verwijder de onderkant van 1 venkel. Halveer en snij in dunne plakjes. Bak mee. Voeg 150 g rijst toe en schep een paar keer om. Blus af met 1 el witte wijnazijn. Voeg 3/4e van de bouillon toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur in de rijst trekken. Roer af en toe. Voeg als de bouillon grotendeels is opgenomen wat extra bouillon toe. De rijst moet ca. 20 minuten zachtjes koken om gaar te worden. De bouillon hoeft niet op.

4

Snij 150 g champignons in partjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de champignons ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Hak ⅓ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Rasp 30 g kaas. Hou apart tot gebruik.

6

Verwijder de onderkant van 1 zakje romaine sla en snij in reepjes.

7

Meng, als de risotto gaar is, de champignons, romaine sla (zie tip), ½ blik witte bonen (incl. aanhangend vocht, daar zitten veel eiwitten in) en de helft van de kaas door de risotto. Warm nog even mee. Tip: Je kan de sla ook als frisse toon naast de risotto eten als je dat lekkerder vindt. Maak dan even aan met wat olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout.

8

Bestrooi de risotto met de peterselie en de rest van de kaas en serveer.

Ook in onze boxen

Toon alle