Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel de korst van het brood met water en bak af in ca. 10 minuten.
3
Verwarm boter en olie in een afdekbare koekenpan. Snij 1 stuks ui in halve ringen. Fruit de helft(!) zachtjes. Snij 1 stengel bleekselderij in plakjes en bak mee.
4
Schil 400 g zoete aardappel en snij in kleine blokjes van (max!) 1 cm. Voeg de helft(!) bij de ui samen met 1 tl kerriepoeder en wat zout. Bak even mee tot de geuren vrij komen. Voeg een klein scheutje water toe, dek af en gaar ca. 5 minuten.
5
Verwarm olie in een soeppan. Fruit de andere helft van de ui zachtjes. Schil 75 g wortel en snij in plakjes van ca. 1 cm. Hak 1 teentje knoflook grof. Voeg beide bij de ui samen met de soepspecerijen en achtergehouden zoete aardappel. Verkruimel 1 groentebouillonblokje erboven en voeg 400 ml kokend water toe. Kook in ca. 12 minuten gaar.
Goed om te weten:
In het bakje soepspecerijen voor 2p zit 1/2 tl gemalen komijnzaad, 1/2 tl gemalen korianderzaad, 1/2 tl harissakruiden en 1/2 tl karwijzaad. In het bakje voor 4p zit de dubbele hoeveelheid.
6
Hak 1 bosje koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en snij 1 stengel lente-ui (ook het groen) in ringetjes. Houd van beide iets apart voor de garnering. Kluts 4 stuks eieren met zout en peper. Meng de koriander en lente-ui erdoor en giet bij de zoete aardappel in de koekenpan. Laat in ca. 8 minuten afgedekt stollen en gaar worden.
7
Maak een sausje van 1 el mayonaise, ½ el sojasaus en 1½ el yoghurt. Breng op smaak met peper.
8
Pureer de groenten tot soep, verdun evt. nog met water tot gewenste dikte is bereikt. Breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper.
9
Serveer de frittata samen met het mayo-sojasausje en de soep met eventueel nog een schepje yoghurt naar smaak. Garneer met de overige lente-ui en serveer het brood erbij.