Recept vegan
Oosterse kikkererwtensoep met bulgur en vegan kruidenroomkaas
35 min. bereiding
Recept vegan
Oosterse kikkererwtensoep met bulgur en vegan kruidenroomkaas
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk ciabatta
1 stuk ui
2 stengels bleekselderij
200 g zoete aardappel
100 g wortel
100 g bulgur
1 potje/blikje kikkererwten
1 bakje soepspecerijen
1 bosje koriander
1 lente-ui
¾ bakje Simply V roomkaas

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
500 ml water
1 groentebouillonblokje voor 500 ml
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel de korst van het brood met water en bak af in ca. 10 minuten.

2

Snij 1 stuk ui in dunne ringen. Verwarm olie in een soeppan en fruit zachtjes. Snij de stengels bleekselderij in dunne plakjes, voeg toe samen met een flinke snuf zout en bak zachtjes verder. Hak 2 teentjes knoflook fijn, voeg toe.

3

Schil 200 g zoete aardappel en 100 g wortel. Snij in kleine blokjes van 1 cm. Voeg bij de ui, dek af en laat in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren. Schep af en toe om.

4

Zet 100 g bulgur op in de aangegeven hoeveelheid water, verkruimel 1 groentebouillonblokje erbij en kook 8 minuten (de bulgur hoeft nog niet helemaal gaar te zijn).

5

Giet 1 potje/blikje kikkererwten af.

6

Voeg 1 bakje soepspecerijen bij de groenten en bak zachtjes tot de geuren vrijkomen. Voeg de voorgekookte bulgur (incl. bouillon) en de kikkererwten toe. Kook het geheel zachtjes nog ca. 5 minuten. Goed om te weten: in het bakje soepspecerijen voor 2p zit 1/2 tl gemalen komijnzaad, 1/2 tl gemalen korianderzaad, 1/2 tl harissakruiden en 1/2 tl karwijzaad. In het bakje voor 4p zit de dubbele hoeveelheid.

7

Hak 1 bosje koriander fijn (incl. dunne steeltjes). Schep ¾ bakje vegan roomkaas in een kommetje, meng de koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper. Snij 1 lente-ui in ringetjes.

8

Serveer de soep met een schepje vegan kruidenroomkaas en een scheutje olijfolie extra vierge. Garneer de soep met de lente-ui ringetjes. Besmeer het brood met de vegan roomkaas.

Ook in onze boxen

Toon alle