1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Snipper ½ stuks ui. Fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan zachtjes (!) glazig. Snij ½ stuk aubergine in kleine blokjes van max 1 cm, voeg toe met nog wat olie. Zet het vuur wat hoger en schep af en toe om.
3
Pers 2 teentjes knoflook in een kommetje en druk met een lepeltje ½ tl zout door de knoflook. Zet weg.
4
Spoel 1 bosje zomerpostelein af en schud de bos een beetje droog. Hak de zomerposteleijn en 100 g spinazie grof. Voeg bij de ui en laat rustig slinken.
5
Bak 1 stuk landbrood 8-10 minuten in de oven. Snij in plakjes.
6
Snij 150 g cherrytomaatjes in vieren en voeg bij de stoof. Roer de knoflook met zout erbij. Laat een paar minuutjes zachtjes stoven. De aubergine moet zacht zijn.
7
Halveer ¼ bakje kalamata olijven.
8
Spoel ¾ potje/blikje kikkererwten af en roer door de stoof. Warm mee. Hak 1 bosje koriander fijn (ook de steeltjes) en voeg toe, samen met de olijven. Bestrooi eventueel met wat chilivlokken. Serveer met het brood (zie tip).
9
Tip: Het brood is lekker om door de stoof te halen, maar je kan het ook dippen in olijfolie extra vierge met peper en zout. Net wat je lekker vindt!