Recept vega
Opperdoezer aardappelen met romige blauwekaas-champignonsaus en sperziebonen
35 min. bereiding
Recept vega
Opperdoezer aardappelen met romige blauwekaas-champignonsaus en sperziebonen
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g Opperdoezer ronde aardappelen
250 g sperziebonen
½ stuk citroen
1 stuk sjalot
175 g kastanjechampignons
1 bosje peterselie
50 g Brabantse blauwschimmelkaas
100 ml slagroom

Zelf toe te voegen

Klontje boter
Olie om te bakken
1 tl tijm (gedroogd)
1 teentje knoflook

Bereiding

1

Schrob 400 g aardappelen schoon en halveer grote exemplaren. Zet op in een laagje gezouten water en breng afgedekt aan de kook. Kook gaar in 20-25 minuten. Giet af en laat droogstomen.

2

Zet een pannetje water met zout op voor 250 g sperziebonen. Verwijder de steeltjes (de puntjes kun je laten zitten) en halveer. Kook vanaf dat het water kookt in 6-8 minuten gaar. Giet en spoel af met koud water. Doe terug in de pan, voeg een klontje boter en wat peper en zout toe. Rasp de citroenschil eroverheen. Schud om en dek af tot gebruik.

3

Verwarm olie in een koekenpan. Snipper 1 stuk sjalot en fruit zachtjes tot ze begint te bruinen. Voeg 1 tl tijm toe. Snij 175 g kastanjechampignons in kwarten of achten als ze erg groot zijn. Bak mee op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg op het laatste toe.

4

Hak 1 bosje peterselie fijn.

5

Voeg, als de champignons beetgaar zijn, de room toe. Warm zachtjes mee. Snij intussen de kaas in stukjes en smelt door de saus heen. Laat zo nodig een beetje inkoken. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Garneer met de peterselie.

6

Serveer de gekookte Opperdoezers met de romige saus en de sperzieboontjes.

7

De Brabantse blauwschimmelkaas van Bastiaanse vind je ook in de Crisp app. https://crisp.nl/app/product/1278

Ook in onze boxen

Toon alle