1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Maak de marinade. Meng in een kommetje de aangegeven hoeveelheid zout, olie, 1 el balsamicoazijn en 1 bakje Indiase specerijen.
3
Snij ½ stuk bloemkool in plakken van ca. 1 cm (het geeft niet als er roosjes afvallen). Snij 1 stuks ui in dikke ringen van ca. 1cm. Leg in een ovenschaal. Snij 1½ stuks tomaten grove stukken, voeg met vocht en al toe. Snij de paneer in blokjes van max. 1 cm, voeg toe. Verdeel de marinade over de groenten en 1 pakje paneer. Schep grondig om, zodat alles goed bedekt is. Leg 1 teentje knoflook in schil erbij. Bak 20-25 minuten in de oven.
4
Schil intussen 225 g zoete aardappelen. Halveer in de lengte en snij in halve maantjes van ca. 1-2 cm. Zet net onder water. Voeg zout toe en breng aan de kook. Dek af en kook zachtjes op laag vuur in ca. 8 minuten gaar.
5
Giet ½ pakje boon af. Voeg de bonen bij de afgegoten aardappelen. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Hou warm op een zacht vuurtje.
6
Hak ½ bosje koriander (incl. dunne steeltjes) fijn.
7
Haal de ovenschaal uit de oven en schep alles nog een keer goed om. Breng op smaak met zout.
8
Druk de knoflook uit de schil en prak fijn. Roer de knoflook en een flinke scheut olijfolie door de puree. Voeg indien nodig bonenvocht toe. Breng op smaak met zout en peper.
9
Serveer de kruidige paneer en ovengroenten met de zoet aardappel-bonenpuree.
Garneer met de koriander.
Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2 personen zit: 0,75 tl korianderpoeder, 0,75 tl komijnpoeder, 0,25 tl chilipoeder, 0,75 tl gemberpoeder, 0,75 tl garam masala en 1 tl korianderzaad. In het bakje voor 4p zit de dubbele hoeveelheid.