1
NB: De bloemkool op de foto is wit, maar in de maaltijdbox zit een prachtige paarse variant. Net zo lekker, alleen wat opvallender!
Breng 150 g rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook. Laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
2
Snipper 1 stuks ui en fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare hapjespan of wok. Pers 1 teentje knoflook. Voeg toe samen met 1 bakje specerijen en ½ tl zout. Bak het geheel even aan.
3
Schil en snij 200 g zoete aardappelen in blokjes van ca. 1 cm.
4
Maak een ruimte in het midden vrij en bak 50 g tomatenpuree een minuutje mee. Voeg de blokjes bataat toe en bak even aan.
5
Verdeel ½ stuk bloemkool in roosjes en snij de steel in stukjes. Voeg toe aan de pan, samen met 200 ml kokosmelk en 200 ml kokend water. Laat het geheel 15-20 minuten afgedekt pruttelen.
6
Bak 60 g amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en knapperig.
7
Giet 1 potje/blikje kikkererwten af. Voeg na 10 minuten bij de stoof, samen met 100 g spinazie (deze hoeft alleen te slinken). Check nog even goed op zout.
8
Serveer de stoof samen met de rijst en garneer met de amandelschaafsel.
9
Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit: 1 tl kerriepoeder, 0,5 tl kurkuma en 0,5 el komijnpoeder. In het 4p bakje zit het dubbele.