Recept vegan
Linzenpie met funky krieltjes-boontjessalade en pompoenpitten
30 min. bereiding
Recept vegan
Linzenpie met funky krieltjes-boontjessalade en pompoenpitten
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk sjalot
½ stuk limoen
1 stuk venkel
2 linzenpie's
250 g krieltjes
200 g sperziebonen
30 g pompoenpitjes
150 g tomaatjes gekleurd

Zelf toe te voegen

1 el witte wijnazijn
Olie om te bakken
2 el olijfolie extra vierge
1 tl (Dijon) mosterd
Mespuntje chilivlokken

Bereiding

1

Snipper 1 stuk sjalot en rasp ½ stuk limoen . Doe samen met de azijn in een grote kom waar de salade straks ook in kan. Zet weg.

2

Snij 1 stuk venkel in plakjes. Meng met olie, een kneepje limoensap, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Haal 2 linzenpie's uit de foliebakjes en zet ernaast. Bak ca. 18 minuten in de oven.

3

Was intussen 250 g krieltjes en halveer grotere exemplaren. Zet op in een ruime pan met water en zout (de boontjes gaan er zo ook nog bij) en kook vanaf dat het water kookt in 6 minuten gaar.

4

Verwijder de steeltjes (de puntjes kan je laten zitten) van 200 g sperziebonen en halveer. Kook de laatste 4-5 minuten mee met de krieltjes. Spoel af met koud water en laat afkoelen.

5

Rooster 30 g pompoenpitjes zachtjes in een droge koekenpan. Laat afkoelen en bestrooi met zout.

6

Meng 2 el olijfolie extra vierge, 1 tl mosterd en chilivlokjes bij 1 el witte wijnazijn, sjalot en limoenrasp in de kom. Breng op smaak met zout. Halveer 150 g tomaatjes en meng vast door de dressing.

7

Meng de iets afgekoelde gare krieltjes, boontjes en venkel door de dressing. Breng eventueel op smaak met nog een kneepje limoensap. Bestrooi met de pompoenpitten en serveer met de linzen pie. Tip: Wist je dat de Pom Pie’s van Fons te koop zijn in de Crisp app? https://crisp.nl/app/supplier/124

Ook in onze boxen

Toon alle