Recept vega
Kruidenomelet met tomaatjes, snijbonen met limoen en gebakken aardappeltjes
30 min. bereiding
Recept vega
Kruidenomelet met tomaatjes, snijbonen met limoen en gebakken aardappeltjes
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g aardappelen Nicola
1 stuk sjalot
1 bosje dille
4 stuks eieren
150 g tomaatjes gekleurd
250 g snijbonen

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl paprikapoeder
1 teentje knoflook
25 ml melk
Klontje boter
Mayonaise naar smaak

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was of schil 500 g aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven. Hussel halverwege.

3

Maak de omelet. Verwarm olie in een koekenpan. Snipper 1 stuk sjalot en fruit zachtjes. Hak 1 teentje knoflook fijn, voeg toe met wat zout.

4

Hak 1 bosje dille fijn. Klop 4 stuks eieren los in een kom met 25 ml melk, fijngehakte dille, zout en peper. Voeg 150 g tomaatjes (hele) toe en giet bij de sjalot in de pan. Dek af en laat zachtjes in ca. 10 minuten gaar stollen. Afhankelijk van de dikte van je omelet kan dit wat langer/korter duren.

5

Zet een pannetje water met zout op voor 250 g snijbonen. Verwijder het steeltje van de snijbonen en snij in 4 delen. Doe in de pan als het water kookt en kook in 7-8 minuten gaar.

6

Giet en spoel de snijbonen koud af en roer een klontje boter. Breng op smaak met wat zout en peper.

7

Serveer de snijbonen met de kruidenomelet en gebakken aardappelen met wat mayo naar smaak.

Ook in onze boxen

Toon alle