1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
2
Was of schil 500 g aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven. Hussel halverwege.
3
Maak de omelet. Verwarm olie in een koekenpan. Snipper 1 stuk sjalot en fruit zachtjes. Hak 1 teentje knoflook fijn, voeg toe met wat zout.
4
Hak 1 bosje dille fijn. Klop 4 stuks eieren los in een kom met 25 ml melk, fijngehakte dille, zout en peper. Voeg 150 g tomaatjes (hele) toe en giet bij de sjalot in de pan. Dek af en laat zachtjes in ca. 10 minuten gaar stollen. Afhankelijk van de dikte van je omelet kan dit wat langer/korter duren.
5
Zet een pannetje water met zout op voor 250 g snijbonen. Verwijder het steeltje van de snijbonen en snij in 4 delen. Doe in de pan als het water kookt en kook in 7-8 minuten gaar.
6
Giet en spoel de snijbonen koud af en roer een klontje boter. Breng op smaak met wat zout en peper.
7
Serveer de snijbonen met de kruidenomelet en gebakken aardappelen met wat mayo naar smaak.