Recept vlees
Farfalle met spek, spruiten, bataat en gepofte knoflook
35 min. bereiding
Recept vlees
Farfalle met spek, spruiten, bataat en gepofte knoflook
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g oranje bataat
350 g spruiten
150 g spekreepjes
2 teentjes knoflook
150 g pasta farfalle
1 el citroensap

Zelf toe te voegen

Olie, om te bakken
½ tl chilivlokjes, (optioneel)
3 el olijfolie extra vierge
½ tl suiker

Bereiding

1

NB. Wil je sneller klaar zijn? Vraag iemand de spruiten alvast te doen (stap 3).

2

Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een ruime pan gezouten water voor de pasta op.

3

Schil 250 g bataat, halveer in de lengte en snij in halve maantjes van 0,5 cm dik. Schoon 350 g spruiten en halveer grote exemplaren of snij in kwarten. Meng de spruiten met olie, ½ tl chilivlokjes (Eten er kinderen mee of hou je niet van pittig, halveer de hoeveelheid of laat weg!), zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg 150 g spekreepjes en 2 teentjes knoflook (met schil) ertussen. Rooster ca. 20 minuten in de oven.

4

Kook 150 g pasta al dente in ca. 9 minuten. Giet af. (Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters.)

5

Haal de knoflooktenen na ca. 15 minuten alvast tussen de groenten uit. Check of ze goed zacht zijn. Schep de groenten meteen om.

6

Maak de dressing. Pers 1 el citroensap in een kommetje. Pel de gepofte knoflook en prak met een vork of druk met de bolle kant van een lepel plat. Meng het citroensap, de knoflook, 3 el olijfolie extra vierge en ½ tl suiker tot een dressing. Breng op smaak met peper. In principe hoeft er, vanwege het spek, geen zout in.

7

Heb je nog wat peterselie over, hak het dan grof.

8

Meng de pasta met de groenten, spekjes en de dressing en serveer met de peterselie.

Ook in onze boxen

Toon alle