Recept vega
Birmese pompoencurry met kikkererwt-rijst en ‘stir fried cabbage and egg’
30 min. bereiding
Recept vega
Birmese pompoencurry met kikkererwt-rijst en ‘stir fried cabbage and egg’
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g rijst
1 blikje kikkererwten
400 g spitskool
1 stuk gele ui
1 el gember
350 g flespompoen
1 stuk tomaat
1 bakje specerijen pompoencurry
1 stuk ei
½ stuk lente-ui
1 el miso
½ stuk citroen
½ bakje gebakken uitjes

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
200 ml water
½ el sojasaus

Bereiding

1

Zet 125 g rijst op in een dubbele hoeveelheid water met wat zout en zet een timer voor 20 minuten. Giet 1 blikje kikkererwten af en voeg – als de timer afgaat - bij de rijst. Kook ca. 5 minuten afgedekt mee tot de rijst gaar is.

2

Snij 400 g spitskool in dunne reepjes. Verwarm olie in ruime wok of hapjespan en bak even aan, zonder te laten bruinen. Draai het vuur laag, voeg een scheutje water toe (ca. 50ml bij 2p), dek af en laat in 15-20 minuten helemaal gaar en zacht smoren.

3

Snipper 1 stuk ui en fruit in wat olie in een hapjespan of wok. Hak 2 teentjes knoflook. Schil de gember en snij in dunne korte staafjes. Voeg toe en bak samen zachtjes goudbruin.

4

Snij intussen 350 g pompoen in plakken (schillen is niet nodig) van 1 à 1,5 cm. Verwijder zaadlijsten en snij in blokjes. Snij 1 stuk tomaat in stukjes.

5

Voeg als de ui glazig en een beetje bruin is 1 bakje specerijen toe en schep een paar keer om. Voeg *pompoen*, *tomaat* en het 200 ml water toe. Voeg ook zout toe, wij deden ¼ tl bij 2p. Kook afgedekt ca. 10 minuten tot de pompoen zacht is. Goed om te weten: In het specerijenmengsel voor 2p zit 1/2 tl kurkuma-, 1/2 tl paprika-, 1/8 tl chili-, ¾ tl korianderzaad-, 1/2 tl komijn-, 1/4 tl kaneel-, 1/4 tl kardemom- en 1/16 tl kruidnagelpoeder.

6

Vergeet de afgegoten kikkererwten niet bij de rijst te voegen!

7

Kluts 1 stuk ei los in een kom. Snij ½ stuk lente-ui in dunne ringetjes. Hou apart.

8

Breng de spitskool op smaak met een klein scheutje sojasaus en peper. Roer het ei er doorheen tot het net aan stolt en draai het vuur direct uit.

9

Breng de pompoencurry vlak voor het aan tafel gaan op smaak met 1 el miso en een kneepje citroensap. Serveer met de rijst en spitskool. Garneer met ½ bakje gebakken uitjes,en lente-ui. NB: De rasp van de citroen heb je later deze week nog nodig.

Ook in onze boxen

Toon alle