Recept vis
Zalmburger met bietenborani, waterkers, gebakken aardappel en venkel
25 min. bereiding
Recept vis
Zalmburger met bietenborani, waterkers, gebakken aardappel en venkel
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk venkel
500 g aardappelen Nicola
¾ pakje rode bieten (gekookt)
1 bosje dille
½ bakje yoghurt
25 g waterkers
2 stuks zalmburgers

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ teentje knoflook
1 el rode wijnazijn
1 el olijfolie extra vierge
2 el mayonaise

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Verwijder loof en onderkant van 1 stuk venkel en snij in plakken. Was 500 g aardappelen en snij in parten. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakpla(a)t(en) en rooster 20-25 min in de oven.

3

Maak de bietendressing. Pers ½ teentje knoflook in een serveerschaal (de bieten komen er straks bij) en meng met zout (ca 0,25 tl bij 2p) tot een pasta. Meng 1 el rode wijnazijn en 1 el olijfolie extra vierge erdoor.

4

Snij ¾ pakje bieten in blokjes van 1 cm en meng door de dressing.

5

Maak de kruidenmayonaise. Hak 1 bosje dille fijn. Meng ½ bosje dille met 2 el mayonaise in een kommetje. Voeg evt. een klein schepje yoghurt toe.

6

Meng de overige dille en yoghurt door de bieten. Haal de blaadjes van 25 g waterkers af en schep vlak voor er doorheen. Breng op smaak met peper.

7

Verwarm olie in een koekenpan en bak 2 stuks zalmburgers op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom gaar.

8

Serveer de zalm met de bietenborani, ovengroenten en kruidenmayonaise.

Ook in onze boxen

Toon alle