Recept vegan
Oesterzwamburger met bietenborani, gebakken aardappels en venkel
35 min. bereiding
Recept vegan
Oesterzwamburger met bietenborani, gebakken aardappels en venkel
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g rode bieten
1 stuk venkel
500 g Nicola aardappelen
75 ml kokos yoghurt
2 stuks oesterzwamburgers
1 bosje dille

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook (in de schil)
1 el rode wijnazijn
1 el olijfolie extra vierge
1 el vegan mayonaise

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil 400 g rode bieten en snij in kleine blokjes van max. 1 cm. Verwarm olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak de bietenblokjes enkele minuten aan. Voeg een scheutje water toe (ca. 50 ml bij 2p), dek af en laat zachtjes gaar smoren in 15-20 minuten. Schep tussentijds om.

3

Verwijder de onderkant en het loof van 1 stuk venkel en snij in dunne plakken. Was 500 g aardappelen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Doe samen met 1 teentje knoflook (in de schil) in een mengkom. Meng samen met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 minuten in de oven.

4

Meng in een ruime slakom 75 ml kokos yoghurt, 1 el rode wijnazijn en 1 el vegan mayonaise. Hak 1 bosje dille fijn en voeg toe. Haal (straks) de gepofte knoflook uit de schil, pers fijn met een vork en voeg toe.

5

Verwarm olie in een koekenpan en bak 2 stuks oesterzwamburgers rondom warm en bruin in ca. 5 minuten.

6

Check of de bietjes beetgaar zijn. Laat iets afkoelen en voeg dan toe aan de yoghurtdressing. Breng op smaak met zwarte peper.

7

Serveer de burgers met de bietenborani en de ovengroenten en eventueel vegan mayonaise naar smaak.

Ook in onze boxen

Toon alle