Verwijder loof en onderkant van 1 stuk venkel en snij in plakken. Was 500 g aardappelen en snij in parten. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Leg samen met 1 teentje knoflook (in de schil) op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 min in de oven.
2
Maak de yoghurtdressing. Meng in een grote serveerschaal (de bietjes komen er later bij) 1 el rode wijnazijn, 1 el mayonaise en ½ bakje yoghurt. Hak 1 bosje dille fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
3
Snij ¾ pakje rode bieten in blokjes van 1-2 cm en schep door de dressing.
4
Verwarm olie in een koekenpan en bak 2 stuks oesterzwamburgers op middelhoog vuur in ca. 5 minuten rondom warm en bruin.
5
Haal de gepofte knoflook uit de schil en pers fijn met een vork. Meng door de bietjes.
6
Serveer de burgers met de bietenborani en de ovengroenten en mayonaise naar smaak.