Recept vega
Oesterzwamburger met bietenborani, gebakken aardappels en venkel
30 min. bereiding
Recept vega
Oesterzwamburger met bietenborani, gebakken aardappels en venkel
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk venkel
500 g Nicola aardappelen
2 stuks oesterzwamburgers
1 bosje dille
½ bakje yoghurt
¾ pakje rode bieten

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook (in de schil)
1 el rode wijnazijn
1 el mayonaise voor de dressing
Mayonaise naar smaak

Bereiding

1

Verwijder loof en onderkant van 1 stuk venkel en snij in plakken. Was 500 g aardappelen en snij in parten. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Leg samen met 1 teentje knoflook (in de schil) op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 min in de oven.

2

Maak de yoghurtdressing. Meng in een grote serveerschaal (de bietjes komen er later bij) 1 el rode wijnazijn, 1 el mayonaise en ½ bakje yoghurt. Hak 1 bosje dille fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snij ¾ pakje rode bieten in blokjes van 1-2 cm en schep door de dressing.

4

Verwarm olie in een koekenpan en bak 2 stuks oesterzwamburgers op middelhoog vuur in ca. 5 minuten rondom warm en bruin.

5

Haal de gepofte knoflook uit de schil en pers fijn met een vork. Meng door de bietjes.

6

Serveer de burgers met de bietenborani en de ovengroenten en mayonaise naar smaak.

Ook in onze boxen

Toon alle