Recept vegan
Geroosterde groenten met balsamico-linzen, romige bonendip en waterkerspesto
35 min. bereiding
Recept vegan
Geroosterde groenten met balsamico-linzen, romige bonendip en waterkerspesto
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g wortelpeterselie
250 g zoete aardappel
250 g spruiten
1 stuk venkel
30 g pijnboompitten
2 pakjes linzen
25 g waterkers
½ bakje wittebonen-hummus
1 bosje peterselie

Zelf toe te voegen

½ el citroensap (mag uit flesje)
Olie om te bakken
1½ el olijfolie extra vierge
2 el balsamicoazijn
3 el milde olijfolie
1 teentje knoflook (in schil)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil 200 g wortelpeterselie en 250 g zoete aardappel. Snij in frietformaat. Schoon 250 g spruiten en halveer. Verwijder loof en onderkant van 1 stuk venkel, halveer in de lengte en snij in plakjes.

3

Meng de groenten in een kom met een kneepje citroensap (mag uit een flesje), een flinke scheut olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 20-25 minuten gaar.

4

Rooster 30 g pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

5

Verwarm 2 pakjes linzen in hun eigen vocht op laag vuur in een steelpan. Zorg dat het niet gaat koken.

6

Maak de linzendressing in een ruime serveerschaal. Hak 1 bosje peterselie fijn. Meng met ½ el citroensap, 1½ el olijfolie extra vierge, 2 el balsamicoazijn, zout en peper. Giet 2 pakjes linzen af en meng door de dressing. Dek af zodat het een beetje warm blijft.

7

Maak de pesto. Hou wat waterkers apart ter garnering en hak de rest grof (incl. steeltjes). Pureer in het bakje van de staafmixer met 3 el milde olijfolie.

8

Pers 1 teentje knoflook erbij en pureer 15 g pijnboompitten er kort doorheen. De pesto mag een bite houden. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout. Schep de pesto over in een kommetje.

9

Schep de geroosterde groenten door de linzen. Garneer met de achtergehouden waterkers en 15 g pijnboompitten. Serveer met de pesto en ½ bakje bonen-hummus.

Ook in onze boxen

Toon alle