Recept vegan
Geroosterde groenten met balsamico-linzen, romige bonendip en waterkerspesto
35 min. bereiding
Recept vegan
Geroosterde groenten met balsamico-linzen, romige bonendip en waterkerspesto
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g wortelpeterselie
250 g zoete aardappel
250 g spruiten
1 stuk venkel
30 g pijnboompitten
1 pakje linzen
25 g waterkers
½ bakje wittebonen-hummus
1 bosje peterselie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ el citroensap (mag uit flesje)
1 teentje knoflook (in schil)
1½ el olijfolie extra vierge
2 el balsamicoazijn
3 el milde olijfolie

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil 200 g wortelpeterselie en 250 g zoete aardappel. Snij in frietformaat. Schoon 250 g spruiten en halveer. Verwijder loof en onderkant van 1 stuk venkel, halveer en snij in plakjes.

3

Meng de groenten in een mengkom met een kneepje citroensap (mag uit een flesje), een flinke scheut olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg 1 teentje knoflook (in schil) ertussen. Bak in 20-25 minuten gaar.

4

Rooster 30 g pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

5

Verwarm 1 pakje linzen in hun eigen vocht op laag vuur in een steelpan. Zorg dat het niet gaat koken.

6

Maak de linzendressing in een ruime serveerschaal. Hak 1 bosje peterselie fijn. Meng met ½ el citroensap, 1½ el olijfolie extra vierge, 2 el balsamicoazijn, zout en peper. Giet 1 pakje linzen af en meng door de dressing. Dek af zodat het een beetje warm blijft.

7

Maak de pesto. Hou wat waterkers apart ter garnering en hak de rest grof (incl. steeltjes). Pureer in het bakje van de staafmixer met 3 el milde olijfolie.

8

Pers de knoflook erbij en pureer 15 g pijnboompitten er kort doorheen. De pesto mag een bite houden. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout. Schep de pesto over in een kommetje.

9

Schep de geroosterde groenten door de linzen. Garneer met de achtergehouden waterkers en 15 g pijnboompitten. Serveer met de pesto en ½ bakje bonen-hummus.

Ook in onze boxen

Toon alle