Schil 200 g wortelpeterselie en 250 g zoete aardappel. Snij in frietformaat. Schoon 250 g spruiten en halveer. Verwijder loof en onderkant van 1 stuk venkel, halveer en snij in plakjes.
3
Meng de groenten in een mengkom met een kneepje citroensap (mag uit een flesje), een flinke scheut olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg 1 teentje knoflook (in schil) ertussen. Bak in 20-25 minuten gaar.
4
Rooster 30 g pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
5
Verwarm 1 pakje linzen in hun eigen vocht op laag vuur in een steelpan. Zorg dat het niet gaat koken.
6
Maak de linzendressing in een ruime serveerschaal. Hak 1 bosje peterselie fijn. Meng met ½ el citroensap, 1½ el olijfolie extra vierge, 2 el balsamicoazijn, zout en peper. Giet 1 pakje linzen af en meng door de dressing. Dek af zodat het een beetje warm blijft.
7
Maak de pesto. Hou wat waterkers apart ter garnering en hak de rest grof (incl. steeltjes). Pureer in het bakje van de staafmixer met 3 el milde olijfolie.
8
Pers de knoflook erbij en pureer 15 g pijnboompitten er kort doorheen. De pesto mag een bite houden. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout. Schep de pesto over in een kommetje.
9
Schep de geroosterde groenten door de linzen. Garneer met de achtergehouden waterkers en 15 g pijnboompitten. Serveer met de pesto en ½ bakje bonen-hummus.