Recept vega
Geroosterde herfstgroenten met balsamico-linzen, romige bonendip en pesto Hollandaise
30 min. bereiding
Recept vega
Geroosterde herfstgroenten met balsamico-linzen, romige bonendip en pesto Hollandaise
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g wortelpeterselie
250 g zoete aardappel
200 g spruiten geschoond
2 pakjes linzen
40 g hazelnoten
1 bosje peterselie
40 g geitenkaas oud
25 g blaadjes waterkers
1 bakje pesto van Van de Koe
½ bakje wittebonen-hummus

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
Citroensap (mag uit flesje)
1½ el olijfolie extra vierge
2 el balsamicoazijn

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil 200 g wortelpeterselie en 250 g zoete aardappelen. Snij in frietformaat. Halveer 200 g spruiten.

3

Meng de groenten in een kom met een kneepje citroensap (mag uit een flesje), een flinke scheut olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 20-25 minuten gaar.

4

Verwarm 2 pakjes linzen in hun eigen vocht op laag vuur in een steelpan. Zorg dat het niet gaat koken.

5

Rooster 40 g hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een bordje en hak indien gewenst grof.

6

Maak de linzendressing in een ruime serveerschaal. Hak 1 bosje peterselie fijn. Meng met 1½ el olijfolie extra vierge, 2 el balsamicoazijn, zout en peper. Giet de linzen af en meng door de dressing. Dek af zodat het een beetje warm blijft.

7

Rasp 40 g geitenkaas grof.

8

Schep de geroosterde groenten door de linzen. Garneer met 25 g blaadjes waterkers en de hazelnoten. Serveer met de pesto, geraspte kaas en de ½ bakje wittebonen-hummus.

Ook in onze boxen

Toon alle