Recept vega
Tofu in ‘butterchicken-saus’ met zilvervliesrijst en groene kool
30 min. bereiding
Recept vega
Tofu in ‘butterchicken-saus’ met zilvervliesrijst en groene kool
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zilvervliesrijst
200 g tofu vers
1 bakje 'butterchicken’-specerijen
1 stuk gele ui
125 g wortel
1 stengel bleekselderij
1 el gember
1 blikje tomatenpuree
½ blikje tomatenstukjes
1 potje pindakaas
150 g gesneden groene kool
½ bakje yoghurt
½ stengel lente-ui

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
150 ml water
¼ blokje groentebouillonblokje (voor 500ml)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Zet 150 g rijst op in dubbele hoeveelheid water (heet, dat gaat sneller) met zout. Breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt in 20-25 minuten gaar koken.

3

Dep 200 g tofu droog en pluk grof in stukken. Doe in een mengkom. Voeg zout, peper, ca. 1/3e (!) van het 'butterchicken'-specerijenbakje en olie toe. Schud goed om. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15 minuten in de oven. Goed om te weten: In het specerijenbakje (voor 2p) zit: ½ tl kurkuma, ½ tl korianderpoeder, ½ tl komijnpoeder, ½ tl gemalen fenegriekzaad, 1/8 tl chilivlokken. In het bakje voor 4p zit het dubbele.

4

Verhit olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snij 1 stuk gele ui in dunne halve ringen en fruit. Schil en snij 125 g wortel in dunne halve maantjes en snij de bleekselderij in reepjes. Bak een paar minuten mee.

5

Schil 1 el gember en snij in hele kleine stukjes. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Voeg toe, samen met de rest van de specerijen. Maak ruimte in het midden vrij en bak daar 1 blikje tomatenpuree 1 minuut om te ontzuren. Voeg ½ blikje tomatenstukjes en 150 ml water toe en verkruimel ¼ blokje groentebouillonblokje (voor 500ml) erover. Laat ca. 10 minuten afgedekt pruttelen.

6

Breng een pan met een laagje water aan de kook voor de groene kool. Blancheer 150 g gesneden groene kool ca. 5 minuten en blancheer ca. 5 minuten (let op! je hebt elders deze week ook groene kool nodig!).

7

Roer 1 potje pindakaas goed door de tomatensaus, indien nodig met nog een beetje water, en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Schep (een deel van de tofublokjes) door de saus en roer ½ bakje yoghurt erdoor.

8

Snij ½ stengel lente-ui in ringetjes. Doe een deel vast door de saus en bewaar de rest voor garnering. Roer ook de groene kool erdoor, of serveer ernaast als je dat lekkerder vindt.

9

Serveer de rijst met de rest van de tofu en garneer met de overige lente-ui.

Ook in onze boxen

Toon alle