Recept vis
Skrei met pesto rosso, gesmoorde prei en aardappels uit de oven
40 min. bereiding
Recept vis
Skrei met pesto rosso, gesmoorde prei en aardappels uit de oven
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g Nicola aardappels
125 g gele peen
1 stuk prei
2 filets skrei
75 g pesto rosso
1 bakje panko broodkruim
¼ kropsla

Zelf toe te voegen

Olie en boter, om te bakken
Simpele vinaigrette
1 teentje knoflook
Citroensap (mag uit een flesje)
Mayonaise

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen 500 g aardappels schoon en snij in wedges. Schil 125 g peen en snij in Vlaams frietformaat. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 minuten in de oven. Zet een wekker op 15 minuten, dan gaat de vis erbij.

2

Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in fijne ringen. Verwarm boter en olie in een afdekbare wok of hapjespan. Roerbak de prei een paar minuten, dek af en zet het vuur laag. Laat zachtjes(!) gaar smoren in ca. 15 minuten.

3

Dep 2 filets skrei droog met keukenpapier. Leg in een (liefst passend) ovenschaaltje en bestrooi met peper en zout. Verdeel 75 g rode pesto over de filets. Bestrooi elke filet met een laagje panko en besprenkel met wat olijfolie. Zet 12-15 minuten in de oven bij de aardappels.

4

Maak een simpele vinaigrette naar smaak, bij 4p bijv. in de verhouding 3 el olie, 1 el azijn, 0,5 el mosterd, peper en zout. Was ¼ sla en meng met de vinaigrette.

5

Snij 1 teentje knoflook in plakjes. Voeg bij de prei als ze lekker zacht is geworden en schep een paar keer om. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.

6

Check of de vis gaar is en serveer met de prei en de aardappels met mayonaise. Serveer de sla erbij.

7

Tip: De pesto rosso is vers bereid door Crisp en is te verkrijgen in de app. Ook lekker op een borreltoastje of door pasta!

Ook in onze boxen

Toon alle