1
Zet een ruime pan water met zout op voor 150 g pasta (Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters). Voeg zodra het water kookt de pasta toe en kook gaar in 9-10 minuten. Giet af.
2
Snij 2 worsten met een scherp mes in plakjes. Bak in een afdekbare wok of hapjespan in wat olie rondom bruin. Snij intussen 1 stuk sjalot in halve ringen. Schil 125 g peen en snij in dunne halve maantjes. Haal de worst uit de pan als ze rondom bruin is. Bak de sjalot en peen ca. 10 minuten in het bakvet van de worst. Voeg wat zout toe.
3
Zet vast een pan met een laagje water met zout op voor de groene kool. Blancheer 150 g gesneden groene kool ca. 3 minuten in het kokende water. Hak 1 teentje knoflook fijn. Giet de kool af en doe direct terug in de pan. Voeg de knoflook toe en schep een paar keer stevig om. Voeg een klont boter toe en breng op smaak met peper en zout. Dek af tot je aan tafel gaat.
4
Doe de worst terug bij de sjalot en peen als deze glazig en zacht zijn. Roer ook 150 ml sojacuisine erbij en laat zachtjes een beetje inkoken. Breng op smaak met peper.
5
Roer de groene kool door de pasta met de saus en serveer wat geraspte kaas erbij.