Recept vis
Preistamppotje met skrei en pesto rosso
30 min. bereiding
Recept vis
Preistamppotje met skrei en pesto rosso
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
600 g kruimige aardappels
125 g gele peen
1 stuk prei
2 filets skrei
75 g pesto rosso
½ bosje peterselie
¼ kropsla

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
Simpele vinaigrette
Boter

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil 600 g aardappels en 125 g peen en snij in gelijke stukken (de peen iets kleiner). Zet net onder water met zout en breng afgedekt aan de kook. Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in ringen. Leg bovenop de aardappelen en peen en dek af. Kook in 15-20 minuten gaar.

3

Dep 2 filets skrei droog. Leg in een passend ovenschaaltje en bestrooi met peper en zout. Verdeel 75 g rode pesto over de filets en besprenkel met wat olijfolie. Zet ca. 15 minuten in de oven.

4

Hak ½ bosje peterselie fijn om mee te garneren.

5

Maak een simpele groene salade met een vinaigrette naar smaak (bij 4p bijv. 3 el olie, 1 el azijn, 0,5 el mosterd en peper en zout.

6

Giet de aardappels en groenten af en bewaar een glaasje kookvocht. Stamp fijn met een klont boter en wat kookvocht en breng goed op smaak met peper en zout. Serveer de vis met pesto erbij en garneer het geheel met de peterselie.

7

De pesto rosso is vers bereid door Crisp en is te verkrijgen in de app. Ook lekker op een borreltoastje of door pasta!

Ook in onze boxen

Toon alle