1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Schil 600 g aardappels en 125 g peen en snij in gelijke stukken (de peen iets kleiner). Zet net onder water met zout en breng afgedekt aan de kook. Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in ringen. Leg bovenop de aardappelen en peen en dek af. Kook in 15-20 minuten gaar.
3
Dep 2 filets skrei droog. Leg in een passend ovenschaaltje en bestrooi met peper en zout. Verdeel 75 g rode pesto over de filets en besprenkel met wat olijfolie. Zet ca. 15 minuten in de oven.
4
Hak ½ bosje peterselie fijn om mee te garneren.
5
Maak een simpele groene salade met een vinaigrette naar smaak (bij 4p bijv. 3 el olie, 1 el azijn, 0,5 el mosterd en peper en zout.
6
Giet de aardappels en groenten af en bewaar een glaasje kookvocht. Stamp fijn met een klont boter en wat kookvocht en breng goed op smaak met peper en zout. Serveer de vis met pesto erbij en garneer het geheel met de peterselie.
7
De pesto rosso is vers bereid door Crisp en is te verkrijgen in de app. Ook lekker op een borreltoastje of door pasta!