Recept vegan
Preirisotto met lupinebonen, pijnboompitten, za’atarolie en frisse salade
25 min. bereiding
Recept vegan
Preirisotto met lupinebonen, pijnboompitten, za’atarolie en frisse salade
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ stuk sjalot
1 stuk prei
200 g Blue Japonrijst
20 g pijnboompitten
1 tl za'atar
1 bosje peterselie
¼ kropsla
¾ pakje lupinebonen

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
Vegan boter
600 ml kokend water
1 groentebouillonblokje voor 500 ml
1 teentje knoflook
1 el witte wijnazijn
2 el olijfolie extra vierge
Simpele vinaigrette

Bereiding

1

LET op! In za’atar zit SESAMZAAD.

2

Snipper ½ stuk sjalot. Verwarm olie in een afdekbare wok en fruit de sjalot zachtjes. Voeg zout toe.

3

Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in ringen. Bak ca. 3 minuten mee met sjalot. Voeg een klont vegan boter toe.

4

Bereid de bouillon vast voor in een maatbeker van 600 ml kokend water en 1 groentebouillonblokje.

5

Hak 1 teentje knoflook fijn en voeg bij de prei, samen met 200 g rijst. Schep een paar keer om. Blus af met 1 el witte wijnazijn. Laat verdampen en voeg ca. de helft van de bouillon toe. Dek af en kook zachtjes tot de bouillon is opgenomen (schep af en toe om). Voeg nieuwe bouillon bij de rijst wanneer dat nodig is. De rijst heeft ongeveer 20 minuten nodig om gaar te worden. Ze mag nog wat vochtig blijven en de bouillon hoeft niet op.

6

Bak 20 g pijnboompitten in een droog koekenpannetje tot ze bruinen en laat wat afkoelen. Meng 1 tl za'atar in een kommetje met 2 el olijfolie extra vierge, wat peper en zout. Hak 1 bosje peterselie fijn voor garnering.

7

Maak intussen een simpele groene salade met vinaigrette naar smaak, bijv. bij 4p 3 el olie, 1 el azijn, 0,5 el mosterd en peper en zout.

8

Spoel en giet ¾ pakje lupinebonen af en warm op het laatst mee met de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

9

Besprenkel de risotto met de za’atar-olie en garneer met de peterselie en pijnboompitten. Eet de salade er als een frisse noot bij.

Ook in onze boxen

Toon alle