Snij ½ stuk sjalot in dunne halve ringen. Fruit zachtjes(!) in wat olie in een ruime (afdekbare) wok of hapjespan. Bestrooi met zout en 1 tl kerriepoeder en bak zachtjes verder. Schil 150 g bataat en snij in halve maantjes van ca. 0,5 cm dik. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg samen bij de sjalot en bak rustig verder.
2
Verwarm de oven voor op 220 graden.
3
Verwijder het loof en kontje van 1 stuk venkel en snij in grove repen. Bak mee met de rest.
4
Snij 100 g groene kool in dunne reepjes en voeg toe. Roerbak een minuutje mee, voeg ca. 100 ml water (bij 4p) toe en kruimel ¼ groentebouillonblokje erbij. Dek af en laat ca. 8 minuten afgedekt smoren tot beetgaar.
5
Rasp 75 g kaas. Hak 100 g gemengde noten grof in de hakmolen of met een groot mes. Doe in een mengkom, voeg ½ tl paprikapoeder toe. Snij 25 g boter in kleine blokjes en kneed met de kaas door de noten tot je een crumble hebt.
6
Check of de bataat, venkel en groene kool beetgaar zijn en roer 1 potje witte bonen (incl. vocht) erdoor. Schep het geheel in een ingevette ovenschaal en verdeel de crumble erover.
7
Zet 10 - 12 minuten in de oven of tot dat de crumble mooi bruin is.
8
Maak intussen een simpele groene salade met vinaigrette naar smaak, bijv. bij 4p 3 el olie, 1 el azijn, 0,5 el mosterd en peper en zout.