Recept vega
Winterse groente ovenschotel met noten-kaas crumble
35 min. bereiding
Recept vega
Winterse groente ovenschotel met noten-kaas crumble
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ stuk sjalot
150 g Murasaki bataat (wit met paarse schil)
1 stuk venkel
100 g groene kool
75 g belegen Beemster kaas
100 g gemengde noten
1 potje witte bonen
¼ kropsla

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl kerriepoeder
1 teentje knoflook
¼ groentebouillonblokje voor 500 ml
½ tl paprikapoeder
25 g boter (koud!)
Simpele vinaigrette

Bereiding

1

Snij ½ stuk sjalot in dunne halve ringen. Fruit zachtjes(!) in wat olie in een ruime (afdekbare) wok of hapjespan. Bestrooi met zout en 1 tl kerriepoeder en bak zachtjes verder. Schil 150 g bataat en snij in halve maantjes van ca. 0,5 cm dik. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg samen bij de sjalot en bak rustig verder.

2

Verwarm de oven voor op 220 graden.

3

Verwijder het loof en kontje van 1 stuk venkel en snij in grove repen. Bak mee met de rest.

4

Snij 100 g groene kool in dunne reepjes en voeg toe. Roerbak een minuutje mee, voeg ca. 100 ml water (bij 4p) toe en kruimel ¼ groentebouillonblokje erbij. Dek af en laat ca. 8 minuten afgedekt smoren tot beetgaar.

5

Rasp 75 g kaas. Hak 100 g gemengde noten grof in de hakmolen of met een groot mes. Doe in een mengkom, voeg ½ tl paprikapoeder toe. Snij 25 g boter in kleine blokjes en kneed met de kaas door de noten tot je een crumble hebt.

6

Check of de bataat, venkel en groene kool beetgaar zijn en roer 1 potje witte bonen (incl. vocht) erdoor. Schep het geheel in een ingevette ovenschaal en verdeel de crumble erover.

7

Zet 10 - 12 minuten in de oven of tot dat de crumble mooi bruin is.

8

Maak intussen een simpele groene salade met vinaigrette naar smaak, bijv. bij 4p 3 el olie, 1 el azijn, 0,5 el mosterd en peper en zout.

9

Serveer de schotel met de frisse salade erbij.

Ook in onze boxen

Toon alle