Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vega
Iraans stoofpotje met aubergine, paprika, kikkererwten en amandelschaafsel
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zilvervliesrijst
1 stuks aubergine
½ stuk ui
1 bakje Iraanse specerijenmix
½ rode paprika
½ blikje/potje tomatenpuree
1 potje/blikje kikkererwten
½ blikje tomatenstukjes
30 g amandelschaafsel
½ bosje koriander
75 ml yoghurt

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
¼ tl zout
½ el balsamicoazijn

Bereiding

1

Zet 150 g rijst met een dubbele hoeveelheid water op. Breng aan de kook en laat afgedekt in 20-25 minuten zachtjes gaar en droogkoken.

2

Snij 1 stuks aubergine in kleine blokjes van max 1 cm. Verwarm een flinke laag olie in een koekenpan en bak de aubergine stevig. Zet het vuur zachter als de blokjes goudbruin zijn.

3

Snij intussen ½ stuk ui in dunne halve ringen. Verwarm olie in een stoofpan of wok en fruit zachtjes. Hak 2 teentjes knoflook fijn, bak mee.

4

Voeg 1 bakje specerijen en ¼ tl zout bij de ui en bak een minuutje tot de geuren vrijkomen. Snij ½ paprika in kleine stukjes van 1 cm en voeg toe. Maak wat ruimte in het midden van de pan en bak ½ blikje/potje tomatenpuree 1 à 2 minuten stevig aan zodat het zuur er wat afgaat. Schep vervolgens om. Laat 1 potje/blikje kikkererwten uitlekken. Doe samen met ½ blikje tomatenstukjes bij de groenten, breng aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes (afgedekt) stoven tot de groenten gaar zijn.

5

Bak 30 g amandelschaafsel zachtjes in een droog koekenpannetje tot ze begint te kleuren. Laat afkoelen. Hak ½ bosje koriander fijn (ook de steeltjes). Breng 75 ml yoghurt op smaak met wat peper en zout en roer een deel van de koriander erdoor, bewaar de rest ter garnering.

6

Voeg op het laatst ½ el balsamicoazijn en de zachte aubergine bij de stoof. Breng op smaak met peper en indien nodig nog wat zout.

7

Garneer de stoof met het amandelschaafsel en de rest van de koriander. Serveer met de rijst en yoghurt.

8

Goed te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl kardemompoeder, 1,5 tl komijnpoeder, 1,5 tl kurkumapoeder en 1/8 tl chilipoeder. In het 2p bakje zit de helft.

Ook in onze boxen

Toon alle