Was 500 g aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout, verdeel over een bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
3
Snij ½ stuks rode ui in dunne halve ringetjes. Meng met 1 el rode wijnazijn.
4
Meng in een slakom 1 el citroensap met ½ tl Dijon mosterd, 1 el yoghurt, 2 el (milde) olijfolie, peper en ¼ tl zout. Snij 100 g spitskool in hele fijne sliertjes. Meng met de dressing. Beetje meer spitskool mag ook! Aan de proefkeuken lunchtafel gaat deze salade altijd schoon op.
5
Schil 300 g koolrabi goed (met name de onderkant, die is taai). Snij in dunne plakken van 0.5 cm en dan in grote lucifers. Snij ½ stuks rode peper in halve ringetjes (laat de zaadlijsten zitten voor meer pit). Snij ½ bosje koriander grof. Meng met de spitskool.
6
Bak 2 burgers in een koekenpan tot ze bruin zijn aan beide zijden.
7
Maak intussen de saus. Meng 2 el yoghurt met 2 el mayonaise en breng op smaak met peper en een beetje zout.
8
Was 50 g mosterdbladsla en snij 150 g pomodori tomaatjes in kwartjes. Bewaar een deel van beide voor op het broodje en doe de rest in de sla.
9
Bak 2 stuks broodjes 3 minuten af in de warme oven, let op dit gaat hard!
10
Beleg de broodjes met saus, mosterdblad, tomaatjes, de burger, een schepje salade en ingelegde uitjes. Eet de aardappeltjes en rest van de salade erbij. Bon apetit!