1
Zet 150 g rijst op in een dubbele hoeveelheid gezouten water. Kook zachtjes in 10 minuten gaar en droog. Hou warm.
2
Snipper 1 stuks ui en fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare hapjespan of wok. Pers 1 teentje knoflook. Voeg toe samen met 1 bakje specerijen en ½ tl zout. Bak het geheel even aan.
3
Schil en snij 150 g bataat in blokjes van ca. 1 cm.
4
Maak een ruimte in het midden vrij en bak 50 g tomatenpuree een minuutje mee. Voeg de blokjes bataat toe en bak even aan.
5
Verdeel 1 stuk bloemkool in roosjes en snij de steel in stukjes. Voeg toe aan de pan, samen met 200 ml kokosmelk en 200 ml kokend water. Laat het geheel 15-20 minuten met de deksel afgedekt pruttelen.
6
Bak 30 g amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en knapperig.
7
Giet 1 potje/blikje kikkererwten af en warm even mee met de stoof. Check goed op zout. Hak naar smaak de peterselie fijn.
8
Serveer de stoof samen met de rijst en garneer met de amandelschaafsel en met de peterselie.
9
Goed om te weten:
In het specerijenbakje (bij 4p) zit: 2 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma en 1 el komijnpoeder. In het 2p bakje zit de helft.