Snij 1½ aubergines in blokjes van ca. 3 cm. Verwarm olie in een grote koekenpan of wok en bak de aubergine in 10-15 minuten gaar op hoog vuur (laat het lekker goed bruin bakken). Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat paprikapoeder naar smaak.
2
Verwijder het loof en hart van 1 stuk venkel en snij in plakjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de venkel goudbruin.
3
Meng 2 el yoghurt samen met ½ el mayonaise, ½ el sojasaus, 0,1 tl komijnpoeder, ½ teentje knoflook, een kneepje citroensap en breng op smaak met zout en peper.
4
Warm 1½ blikjes linzen op in een klein pannetje, giet af.
5
Bak 30 g pecannoten een paar minuten in een droog koekenpannetje.
6
Halveer ½ granaatappel in de breedte en sla met de bolle kant van een lepel op de onderkant en vang de pitjes op. Hak ⅔ bosje muntblaadjes fijn en snij 1 stengel bosui in dunne ringetjes. Meng samen met de linzen, 1 el olijfolie extra vierge, scheutje balsamicoazijn en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
7
Verdeel de linzensalade over de borden en serveer met de gebakken aubergine, gebakken venkel en het yoghurtsausje. Garneer met ⅓ bosje muntblaadjes en de pecannoten.
8
Goed om te weten:
Op de foto zijn geen pecannoten te zien, maar wij hebben ervoor gekozen om deze toch extra te geven.