Recept vega
Belugalinzen en Hollandse geitenkaas met bataat, rode ui, courgette, babyleaf en amandelen
30 min. bereiding
Recept vega
Belugalinzen en Hollandse geitenkaas met bataat, rode ui, courgette, babyleaf en amandelen
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g oranje bataat
½ stuks rode ui
½ stuk venkel
½ courgette
1 lente-ui
40 g bruine amandelen
50 g oude geitenkaas Amalthea
300 g belugalinzen (voorgekookt)
1 zakje babyleaf sla

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
2 el balsamicoazijn
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil 200 g bataat, halveer in de lengte en snij in halve maantjes. Halveer ½ stuks rode ui en snij in partjes. Hussel alles samen in een mengkom met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.

2

Verwijder het loof en kontje van ½ stuk venkel. Halveer en snij in dunne plakjes. Snij ½ courgette in de lengte in kwart maantjes van ca. 0,5 cm dik. Verwarm olie in een wok en bak op hoog vuur. Schud af en toe om.

3

Snij intussen het witte en lichtgroene deel van 1 lente-ui in stukken van ca. 2 cm en snij het donkergroene deel in ringetjes. Bak de stukken mee met de courgette en doe de ringetjes in een bakje.

4

Bak 40 g amandelen in een droog koekenpannetje tot ze wat bruinen. Laat iets afkoelen en hak grof.

5

Rasp 50 g oude geitenkaas of maak met een dunschiller mooie krullen.

6

Hak 1 teentje knoflook fijn en bak 1 minuut mee met de courgette en lente-ui als ze beetgaar zijn. Blus af met 2 el balsamicoazijn. Meng 300 g belugalinzen erdoor en warm zachtjes nog even mee. Zet het vuur uit en breng op smaak met peper, zout, een goede scheut olijfolie extra vierge en eventueel nog een klein scheutje balsamicoazijn naar smaak.

7

Meng de bataat en rode ui bij de linzen en schep er voorzichtig 1 zakje babyleaf sla door. Serveer met de amandelen en geitenkaas.

Ook in onze boxen

Toon alle