1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Was 400 g aardappels en snij in stukken van ca. 3 cm. Verwarm olie in grote afdekbare wok of hapjespan. Bak de aardappels een paar minuten aan, schep regelmatig om. Dek goed af, zet het vuur laag en laat in ca. 10 minuten beetgaar stomen. Hussel tussentijds.
3
Verwijder intussen het blad van 1 stuk bloemkool en snij in plakken van ca. 1,5 cm – het maakt niet uit als er roosjes afvallen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder het kontje van 1 stuks meiraap en snij in partjes van ca. 2 cm. Leg tussen de bloemkool. Besprenkel met olie en bestrooi met 1 tl paprikapoeder, peper, en zout. Bak ca. 20 minuten in de oven.
4
Maak de chimichurri. Snipper 1½ el rode ui. Hak 1 teentje knoflook fijn (let op! verwijder groene loofje als dat er zit – die smaakt bitter). Hak ½ stuks rode peper fijn (met zaadjes als je van pittig houdt). Hak 3 el peterselie heel fijn (ook de steeltjes). Meng alles met 3 ml milde olijfolie en 1½ el rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
5
Haal de deksel van de aardappels en bak op hoog vuur verder tot ze bruinen. Schud af en toe om.
6
Bereid de visnuggets vast voor. Leg 200 g visstukjes op een bord, dep droog en bestrooi met wat zout. Klop 1 stuk ei los in een schaaltje met wat peper en zout. Doe 2 el bloem in een schaaltje en voeg ook hier wat peper en zout toe. Doe 35 g panko in een schaaltje.
7
Verwarm olie in een koekenpan. Haal elk stukje vis eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. Doe direct in de hete olie. Bak de stukjes tot ze rondom bruin zijn – de vis gaart snel.
8
Serveer de chimichurri bij de nuggets, bloemkool en aardappels. Eventueel met wat mayonaise, ook lekker.
9
Goed om te weten: de visstukjes zullen één of meer van de volgende vissoorten bevatten: kabeljauw, heilbot, koolvis, scholfilet.