Recept vis
Zalm-dilleburger met geroosterde bloemkool en Beemster Valery aardappeltjes en chimichurri
30 min. bereiding
Recept vis
Zalm-dilleburger met geroosterde bloemkool en Beemster Valery aardappeltjes en chimichurri
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g Beemster Valery aardappels
1 stuks bloemkool
1 stuks meiraap
2 zalm-dilleburgers (gegaard)
1 bakje chimichurri Crisp versbereid

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl paprikapoeder
Mayonaise (optioneel)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was 400 g aardappels en snij in stukken van ca. 2 cm. Verwarm olie in grote afdekbare wok of hapjespan. Bak de aardappels een paar minuten aan, schep regelmatig om. Dek goed af, zet het vuur laag en laat in ca. 10 minuten beetgaar stomen. Hussel tussentijds.

3

Verwijder het blad van 1 stuks bloemkool en snij in plakken van ca. 1,5 cm – het maakt niet uit als er roosjes afvallen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder het kontje van 1 stuks meiraap en snij in partjes van ca. 2 cm. Leg tussen de bloemkool. Besprenkel met olie en bestrooi met 1 tl paprikapoeder, peper, en zout. Bak ca. 20 minuten in de oven.

4

Haal de deksel van de aardappels en bak op hoog vuur verder tot ze bruinen. Schud af en toe om.

5

Verwarm olie in een koekenpan en bak 2 burgers (deze zijn al gaar) om en om warm en een beetje bruin.

6

Serveer de chimichurri bij de burgers, bloemkool en aardappels. Eventueel met wat mayonaise, ook lekker.

Ook in onze boxen

Toon alle