Recept vega
Rijst met kruidige aubergine, kikkererwten, abrikozen en rucola
30 min. bereiding
Recept vega
Rijst met kruidige aubergine, kikkererwten, abrikozen en rucola
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
100 g zilvervliesrijst
1 bakje specerijen gekruide aubergine
1 aubergine
1 potje/blikje uitgelekte kikkererwten
1 stuks rode ui
½ komkommer
1 bosje munt
1 bosje koriander
40 g abrikozen gedroogd
40 g rucola

Zelf toe te voegen

1 el citroensap (mag uit een flesje)
3 el (milde) olie
½ tl zout
2 el olijfolie extra vierge
1 el rode wijnazijn

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Breng 100 g rijst (zie tip) in een klein pannetje met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20-25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken. Tip:Je gebruikt deze week twee keer rijst, dus je kan besluiten het nu allemaal vast gaar te koken.

3

Roer 1 el citroensap samen met 3 el (milde) olie, 1 bakje specerijen en ½ tl zout in een mengkom door elkaar. Snij 1 aubergine in kleine blokjes van 1 cm en schep door de dressing, samen met 1 potje/blikje uitgelekte kikkererwten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak goudkleurig in 20-25 minuten.

4

Snij 1 stuks rode ui in hele dunne ringen en zet weg in een bakje met 1 el rode wijnazijn.

5

Halveer ½ komkommer in de lengte, en snij in halve maantjes. Hak 1 bosje muntblaadjes, 1 bosje koriander en 40 g abrikozen grof. Doe alles samen in een grote schaal.

6

Meng 1 stuks rode ui met 2 el olijfolie extra vierge bij de groenten in de schaal. Roer de aubergine en warme rijst erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Hak 40 g rucola grof en schep er voorzichtig doorheen.

7

Goed om te weten: In het specerijenmengsel voor 4p zit 1,5 tl kardemompoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kurkuma, 1/4 tl chilipoeder. In het bakje voor 2p zit de helft.

Ook in onze boxen

Toon alle