Breng 100 g rijst (zie tip) in een klein pannetje met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20-25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
Tip:Je gebruikt deze week twee keer rijst, dus je kan besluiten het nu allemaal vast gaar te koken.
3
Roer 1 el citroensap samen met 3 el (milde) olie, 1 bakje specerijen en ½ tl zout in een mengkom door elkaar. Snij 1 aubergine in kleine blokjes van 1 cm en schep door de dressing, samen met 1 potje/blikje uitgelekte kikkererwten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak goudkleurig in 20-25 minuten.
4
Snij 1 stuks rode ui in hele dunne ringen en zet weg in een bakje met 1 el rode wijnazijn.
5
Halveer ½ komkommer in de lengte, en snij in halve maantjes. Hak 1 bosje muntblaadjes, 1 bosje koriander en 40 g abrikozen grof. Doe alles samen in een grote schaal.
6
Meng 1 stuks rode ui met 2 el olijfolie extra vierge bij de groenten in de schaal. Roer de aubergine en warme rijst erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Hak 40 g rucola grof en schep er voorzichtig doorheen.
7
Goed om te weten:
In het specerijenmengsel voor 4p zit 1,5 tl kardemompoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kurkuma, 1/4 tl chilipoeder. In het bakje voor 2p zit de helft.