Recept vega
Courgette-kokossoep met (homemade) platbrood en koriander
45 min. bereiding
Recept vega
Courgette-kokossoep met (homemade) platbrood en koriander
45 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 el gember
1 stuks witte ui
100 g aardappels
1 courgette
1 bakje specerijen
200 ml kokosmelk
100 g yoghurt
½ stuks limoen
1 stuk venkel
¾ stuk conference peer
½ zakje rucola
½ bosje koriander
¾ potje witte bonen
2 naanbroden

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
300 ml kokend water
1 groentebouillonblokje voor 500 ml
100 g zelfrijzend bakmeel
2 g zout
1 el sojasaus

Bereiding

1

NB! Helaas konden wij onverwachts niet aan genoeg zelfrijzend bakmeel komen. Daarom leveren wij nu kant en klaar naanbrood bij dit gerecht. Heb je zelfrijzend bakmeel in huis, maak dan wel lekker het platbrood zelf, met de bijgeleverde yoghurt.

2

Schil en snij 1 el gember in stukjes. Snipper 1 stuks ui. Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui en gember zachtjes.

3

Schil 100 g aardappels en snij in stukjes. Snij 1 courgette in stukken.

4

Bak 1 bakje specerijen even mee met de ui en pers 2 teentjes knoflook erbij. Voeg de aardappel en courgette toe en schep een paar keer om. Voeg 200 ml kokosmelk, 300 ml kokend water en 1 groentebouillonblokje toe en laat nog zachtjes ca. 15 minuten koken.

5

Optioneel: Kneed een soepel deeg van 100 g zelfrijzend bakmeel, 2 g zout en 100 g yoghurt. Begin met iets minder yoghurt en voeg toe totdat je de juiste consistentie hebt - het deeg is goed als het elastisch en ietsje plakkerig aanvoelt. Vorm uit het deeg één bal pp. Leg een vel bakpapier op het aanrecht en rol elke bal uit tot een heel dun (max 2 mm!!) platbrood. Laat een grillpan heet worden. Bestrijk één kant van het platbrood met olie en bestrooi met wat peper en zout. Leg met die kant naar beneden in de grillpan. Zet het vuur niet te hoog, zodat het brood goed gaart en niet aanbrandt. Bak de platbroden 1 voor 1 in ongeveer 3 tot 4 minuten per kant goudbruin. Bestrijk de bovenkant met olie voordat je het brood omdraait.

6

Snij ½ stuks limoen in partjes. Verwijder het kontje en loof van 1 stuk venkel en snij in hele dunne plakjes. Snij ¾ stuk peer in stukjes. Snij ½ bosje koriander fijn. Leg ½ zakje rucola op een bordje met daarop de venkel en peer. Besprenkel met wat olijfolie, een kneepje limoensap en peper en zout. Bestrooi met een deel van de koriander, de rest is voor de soep!

7

Voeg ca. 2/3e van ¾ potje witte bonen met aanhangend vocht bij de soep en warm even mee. Verwijder de limoenblaadjes en pureer de soep met een staafmixer. Roer er 1 el sojasaus door.

8

Schep de soep op en maak elk bord af met de overgebleven witte bonen, koriander en een kneepje limoensap. Serveer met platbrood en de salade.

9

Goed om te weten: In het bakje soepspecerijen voor 4p zit 2 tl kerriepoeder, 2 tl kurkuma en 2 limoenblaadjes. In het bakje voor 2p zit de helft.

Ook in onze boxen

Toon alle