Recept vlees
Franse klassieker: Hachis parmentier met spinazie en venkel
35 min. bereiding
Recept vlees
Franse klassieker: Hachis parmentier met spinazie en venkel
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g aardappelen Frieslander
½ venkel
½ stuk gele ui
200 g rundergehakt gekruid
1 prei
1 blikje/potje tomatenpuree
200 g spinazie
¾ zakje geraspte kaas
½ zakje babyleaf slamix

Zelf toe te voegen

Olie/boter om te bakken
1 teentje knoflook
½ el witte wijnazijn
1½ el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Schil 500 g aardappelen en snij in grove stukken. Verwijder het loof en de onderkant van ½ venkel en snij in ringen. Zet samen op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 15 minuten. Giet af en bewaar wat kookvocht.

2

Snipper ½ stuk ui. Verwarm olie in een koekenpan en fruit op laag vuur glazig.

3

Verwarm de oven voor op 220 graden.

4

Hak 1 teentje knoflook fijn en voeg bij de ui. Voeg 200 g gehakt bij de ui als deze glazig is en bak op (middel)hoog vuur rul in ca. 4 minuten. Kerf intussen 1 prei in de lengte in en spoel eventueel zand ertussenuit. Snij in ringen en voeg bij het gehakt. Goed om te weten: Het gehakt voor 2p is gekruid met 1 tl tijm en 1 tl venkelzaad. Het gehakt is al gezouten!

5

Maak een ruimte in het midden van de pan en bak daar 1 blikje/potje tomatenpuree een minuutje aan om te ontzuren. Meng de tomatenpuree goed door het gehakt en bak 200 g spinazie (evt. in delen) mee tot geslonken. Breng op smaak met peper. Vet een ovenschaal in en schep het spinazie-gehaktmengsel erin.

6

Stamp de aardappel en maak smeuïg met een klontje boter en evt. wat achtergehouden kookvocht. Breng op smaak met peper. Verdeel de puree over het gehaktmengsel.

7

Strooi ¾ zakje geraspte kaas over de puree en zet de ovenschaal ca. 10 minuten in de oven tot goudbruin en krokant. Zet de oven de laatste 5 minuten op de grillstand voor een mooi goudbruin korstje (tip). Tip: Elke oven is anders! Op de grillstand kan het hard gaan, houd dus goed in de gaten!

8

Maak een simpele salade van ½ zakje babyleaf slamix met ½ el azijn, 1½ el olijfolie extra vierge, zout en peper.

9

Serveer de ovenschotel met de sla.

Ook in onze boxen

Toon alle