Recept vega
Romige belugalinzenstoof met champignons, zoete witte aardappel en wortel
25 min. bereiding
Recept vega
Romige belugalinzenstoof met champignons, zoete witte aardappel en wortel
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
80 g zilvervliesrijst
½ stuk gele ui
175 g kastanjechampignons
200 g zoete aardappelen wit
100 g wortel
1 takje rozemarijn
10 g sesamzaad
¾ pakje sojacuisine
200 g belugalinzen gekookt
1 el miso
1 bosje peterselie

Zelf toe te voegen

Olie/boter om te bakken
2 teentjes knoflook
¼ tl chilivlokken
1 el sojasaus
1 el (balsamico)azijn
½ groentebouillonblokje (voor 500 ml)
50 ml heet water

Bereiding

1

Breng 80 g rijst in een pannetje met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.

2

Verwarm een flinke klont boter en/of olie in een afdekbare pan wok of stoofpan. Snipper ½ stuk gele ui en fruit op middelhoog vuur tot deze licht begint te kleuren. Voeg 175 g champignons toe en laat zonder te roeren enkele minuten bruinen.

3

Schil intussen 200 g zoete aardappelen en snij in kleine blokjes van max. 1 cm. Schil 100 g wortel en snij in dunne halve maantjes. Bak mee met de (nu) gebruinde champignons en schep om. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Voeg toe met 1 takje rozemarijn, 10 g sesamzaad, ¼ tl chilivlokken, 1 el sojasaus en 1 el (balsamico)azijn.

4

Verkruimel ½ groentebouillonblokje eroverheen en voeg 50 ml water en ¾ pakje sojacuisine toe. Doe de deksel op de pan en laat ca. 10 minuten op laag vuur koken tot de wortel en de zoete aardappel gaar zijn.

5

Haal het takje rozemarijn uit de pan. Voeg 200 g linzen bij de stoof en warm mee. Roer op het einde 1 el miso erdoorheen tot deze volledig is opgelost.

6

Hak 1 bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn en roer ook door de stoof.

7

Serveer de stoof met de rijst.

Ook in onze boxen

Toon alle