Breng 80 g rijst in een pannetje met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
2
Verwarm een flinke klont boter en/of olie in een afdekbare pan wok of stoofpan. Snipper ½ stuk gele ui en fruit op middelhoog vuur tot deze licht begint te kleuren. Voeg 175 g champignons toe en laat zonder te roeren enkele minuten bruinen.
3
Schil intussen 200 g zoete aardappelen en snij in kleine blokjes van max. 1 cm. Schil 100 g wortel en snij in dunne halve maantjes. Bak mee met de (nu) gebruinde champignons en schep om. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Voeg toe met 1 takje rozemarijn, 10 g sesamzaad, ¼ tl chilivlokken, 1 el sojasaus en 1 el (balsamico)azijn.
4
Verkruimel ½ groentebouillonblokje eroverheen en voeg 50 ml water en ¾ pakje sojacuisine toe. Doe de deksel op de pan en laat ca. 10 minuten op laag vuur koken tot de wortel en de zoete aardappel gaar zijn.
5
Haal het takje rozemarijn uit de pan. Voeg 200 g linzen bij de stoof en warm mee. Roer op het einde 1 el miso erdoorheen tot deze volledig is opgelost.
6
Hak 1 bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn en roer ook door de stoof.