Recept vega
Vegetarische Hachis parmentier met spinazie en venkel
35 min. bereiding
Recept vega
Vegetarische Hachis parmentier met spinazie en venkel
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g aardappelen Frieslander
½ venkel
½ stuk gele ui
1 prei
1 bakje Hachis specerijen
1 bakje PLNT Rul Gehackt
1 blikje/potje tomatenpuree
200 g spinazie
20 g geraspte kaas
½ zakje babyleaf slamix

Zelf toe te voegen

Olie/boter om te bakken
1 teentje knoflook
½ el balsamicoazijn
½ el witte wijnazijn
1½ el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Schil 500 g aardappelen en snij in grove stukken. Verwijder het loof en de onderkant van ½ venkel en snij in ringen. Zet samen op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 15 minuten. Giet af en bewaar wat kookvocht.

2

Snipper ½ stuk ui. Verwarm olie in een koekenpan en fruit op laag vuur glazig.

3

Verwarm de oven voor op 220 graden.

4

Hak 1 teentje knoflook fijn en voeg bij de ui. Kerf 1 prei in de lengte in en spoel eventueel zand ertussenuit. Snij in ringen en voeg bij de ui als deze glazig is. Bak enkele minuten op middelhoog vuur tot de prei wat is geslonken. Voeg 1 bakje Hachis specerijen en ½ el balsamicoazijn toe. Schep om en voeg 1 bakje PLNT Rul Gehackt toe. Bak kort mee

5

Maak een ruimte in het midden van de pan en bak daar 1 blikje/potje tomatenpuree een minuutje aan om te ontzuren. Meng de tomatenpuree goed door het gehackt en bak 200 g spinazie (evt. in delen) mee tot geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in en schep het spinazie-gehacktmengsel erin.

6

Stamp de aardappel en maak smeuïg met een klontje boter en evt. wat achtergehouden kookvocht. Breng op smaak met peper. Verdeel de puree over het gehacktmengsel.

7

Strooi 20 g geraspte kaas over de puree en zet de ovenschaal ca. 10 minuten in de oven tot goudbruin en krokant. Zet de oven de laatste 5 minuten op de grillstand voor een mooi goudbruin korstje (tip). Tip: Elke oven is anders! Op de grillstand kan het hard gaan, houd dus goed in de gaten!

8

Maak een simpele salade van ½ zakje babyleaf slamix met ½ el azijn, 1½ el olijfolie extra vierge, zout en peper.

9

Serveer de ovenschotel met de sla.

Ook in onze boxen

Toon alle