Recept vlees
Ciabatta met ganzenpastrami van Wild van Wild, aardappeltjes, een salade en witlof
30 min. bereiding
Recept vlees
Ciabatta met ganzenpastrami van Wild van Wild, aardappeltjes, een salade en witlof
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
120 g ganzenpastrami
½ venkel
350 g aardappelen Frieslander
2 zakjes ciabatta's
1 stronkje witlof
½ zakje babyleaf slamix

Zelf toe te voegen

1½ el witte wijnazijn
1½ el water
½ el suiker
Olie om te bakken
½ el (Dijon) mosterd
1 el olijfolie extra vierge
1 el (grove) mosterd
2 el mayonaise

Bereiding

1

Haal ganzenpastrami alvast uit de koeling en leg in een kom met warm water, zodat deze op kamertemperatuur komt.

2

Verwarm de oven voor op 220 graden.

3

Maak de ingelegde venkel. Meng in een ruime kom w 1½ el witte wijnazijn, 1½ el water en ½ el suiker tot de suiker is opgelost. Verwijder het loof en de onderkant van ½ venkel. Snij in hele dunne reepjes en schep goed door de azijn. Laat staan tot gebruik.

4

Was 350 g aardappelen en snij in partjes. Meng de aardappelen met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven en zet een wekker op 15-20 minuten. Draai de oven dan naar 180 graden en bak 2 zakjes ciabatta's op een rooster in ca. 6 minuten af.

5

Maak een vinaigrette van de 1½ el witte wijnazijn, ½ el (Dijon) mosterd, 1 el olijfolie extra vierge, peper en zout. Snij 1 stronkje witlof in ringen en voeg toe. Meng vlak voor het aan tafel gaan ½ zakje babyleaf sla er voorzichtig door.

6

Maak een sausje voor bij de pastrami. Meng 1 el (grove) mosterd met 2 el mayonaise en zwarte peper.

7

Pak een groot en scherp (!) mes en snij 120 g pastrami in zo dun mogelijke plakjes.

8

Snij de afgebakken ciabatta’s open, besmeer met de mosterd-mayonaise en beleg met wat sla, pastrami en de ingelegde venkel.

9

Serveer met de aardappelen en de overgebleven mosterd-mayonaise.

Ook in onze boxen

Toon alle