Recept vlees
BOON piri-piribonen met runderchipolata en witte kool-aardappelpuree
30 min. bereiding
Recept vlees
BOON piri-piribonen met runderchipolata en witte kool-aardappelpuree
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g aardappelen Doré
150 g witte kool
1 stuk gele ui
100 g wortel
1½ stengels bleekselderij
4 runderchipolata
1 pakje Bonen in piri-piri saus BOON
½ bosje peterselie

Zelf toe te voegen

Olie of boter om te bakken
1 teentje knoflook
Klont boter

Bereiding

1

Schil 500 g aardappelen, snij in stukken en zet op in ruim water met wat zout. Breng aan de kook. Snij 150 g witte kool in dunne sliertjes en leg op de aardappels als het water kookt. Kook in 15-20 minuten gaar.

2

Snipper intussen 1 stuk gele ui. Verwarm olie in een wok of koekenpan en fruit de ui. Schil 100 g wortel en snij in halve maantjes, voeg toe. Snij 1½ stengels bleekselderij in plakjes en hak 1 teentje knoflook fijn en voeg toe. Bak 6-8 minuten tot de wortel beetgaar is.

3

Verwarm olie of boter in een koekenpan bak de worstje rondom bruin en gaar.

4

Voeg 1 pakje bonen in piri-piri saus bij de groenten en warm door.

5

Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Bewaar een klein deel ter garnering en roer de rest bij de bonen.

6

Giet de aardappelen en kool af maar bewaar wat kookvocht(!). Stamp goed fijn en maak smeuïg met kookvocht en een klont boter. Breng op smaak met peper en zout.

7

Serveer de worstjes met bonen in piri-piri saus en de witte kool-aardappelpuree. Bestrooi met de overgebleven fijngehakte peterselie.

Ook in onze boxen

Toon alle