Recept vegan
Ovenschotel met witte bonen in tomatensaus, groentepuree en Âlde Frieske kaas
35 min. bereiding
Recept vegan
Ovenschotel met witte bonen in tomatensaus, groentepuree en Âlde Frieske kaas
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g aardappelen Doré
150 g witte kool
1 stuk gele ui
100 g wortel
1½ stengels bleekselderij
1 blikje tomatenstukjes
1 potje witte bonen
½ bosje peterselie
½ zakje vegan kaas geraspt
1 bakje panko

Zelf toe te voegen

Olie of boter om te bakken
1 teentje knoflook
1 tl paprikapoeder
½ tl chilivlokken
1 tl tijm gedroogd
1 el balsamicoazijn
Klont vegan boter voor de puree

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil 500 g aardappelen, snij in stukken en zet op in ruim water met wat zout. Breng aan de kook. Snij 150 g witte kool in dunne sliertjes en leg op de aardappelen als het water kookt. Kook in 15-20 minuten gaar.

3

Snipper intussen 1 stuk gele ui. Verwarm olie in een wok of koekenpan en fruit de ui. Schil 100 g wortel en snij in halve maantjes, voeg toe. Snij 1½ stengels bleekselderij in plakjes en hak 1 teentje knoflook fijn en voeg toe. Bak ca. 5 minuten tot de wortel beetgaar is.

4

Voeg 1 tl paprikapoeder, ½ tl chilivlokken en 1 tl tijm toe, bak kort mee. Blus af met de balsamicoazijn. Voeg de tomatenstukjes en 1 potje witte bonen (met aanhangend vocht) toe. Meng goed door elkaar. Roer er nog een beetje water (ca. 1,5 el bij 2p). Breng op smaak met peper en zout.

5

Hak ½ bosje peterselie (zonder steeltjes) fijn. Bewaar een klein deel ter garnering en roer de rest bij de bonen.

6

Giet de aardappelen en kool af maar bewaar wat kookvocht(!). Stamp goed fijn en maak smeuïg met kookvocht en een klont boter. Breng op smaak met peper en zout.

7

Schep het bonenmengsel in een ovenschaal. Verdeel de puree over het bonenmengsel.

8

Meng ½ zakje vegan geraspte kaas met 1 bakje panko in een schaaltje.

9

Verdeel het kaas-panko mengsel over de puree en zet ca. 10 minuten in de oven tot goudbruin en krokant.

10

Bestrooi naar smaak met de overgebleven fijngehakte peterselie en serveer.

Ook in onze boxen

Toon alle