Recept vlees
Thaise beef-noedelsalade met andijvie, frisse limoendressing en kervel
35 min. bereiding
Recept vlees
Thaise beef-noedelsalade met andijvie, frisse limoendressing en kervel
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g Rundergehakt Thais gekruid
½ bosje radijs
150 g fijne noedels
½ limoen
1 el gember
1 rode peper
1 bosje kervel, munt en koriander
200 g andijvie
125 g wortel
1 stengel lente-uien

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 el rijst- of witte wijnazijn
½ tl suiker voor de radijs
1 teentje knoflook
2 el milde olie
1 el sojasaus
½ tl suiker voor de dressing
1 el vissaus (optioneel)

Bereiding

1

Haal 200 g gehakt alvast uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.

2

Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels.

3

Meng in een kommetje 1 el rijst- of witte wijnazijn, een snuf zout en ½ tl suiker voor de radijs. Schoon ½ bosje radijsjes en snij in dunne plakjes. Voeg bij de azijn, schep goed om en laat staan tot gebruik.

4

Kook 150 g noedels in 6 minuten gaar. Roer aan het begin goed door om plakken te voorkomen. Giet af en spoel af met koud water om plakken te voorkomen.

5

Maak intussen in een grote (!) slakom de dressing. De noedels komen er later bij. Meng 2 el milde olie met 1 el sojasaus, ½ tl suiker, sesamzaadjes en (optioneel) 1 el vissaus. Rasp of pers 1 teentje knoflook, rasp de schil van ½ limoen en pers het sap. Voeg toe. Rasp 1 el gember en voeg toe. Verwijder de zaadlijsten van 1 rode peper en snij in dunne ringetjes. Voeg toe.

6

Voeg de noedels - zodra ze zijn afgegoten - bij de dressing om plakken te voorkomen.

7

Hak 1 bosje kervel, munt en koriander (NB) fijn. Voeg bij de noedels. NB: De koriander gebruik je deze week voor twee gerechten. Houd de helft apart!

8

Snij 200 g andijvie in repen en was met behulp van een slacentrifuge.

9

Schil 125 g wortel en rasp met een grove rasp of snij julienne (luciferstokjes). Verwarm olie in een wok of koekenpan en bak de wortel enkele minuten op middelhoog vuur. Snij het witte en het lichtgroene deel van 1 stengel lente-uien in grove ringen. Voeg toe. Snij het donkergroene deel in dunnere ringetjes en bewaar in een schaaltje voor garnering.

10

Voeg het rundergehakt toe en bak op hoog vuur in 3-4 minuten rul, niet te lang, anders wordt het droog. Gebruik een spatel om het gehakt wat losser te maken. Het gehakt mag nog wat rosé zijn. Zet het vuur laag en roer als laatst in 1 minuut de andijvie er vluchtig doorheen zodat deze iets slinkt.

11

Voeg het gehaktmengsel bij de noedels, samen met de radijs (inclusief azijn). Garneer met de lente-ui-ringetjes.

Ook in onze boxen

Toon alle