Recept vega
Thaise Massamancurry in een Hollands jasje met boerenkool, yacon, rijst en ei
30 min. bereiding
Recept vega
Thaise Massamancurry in een Hollands jasje met boerenkool, yacon, rijst en ei
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
100 g zilvervliesrijst
200 g aardappelen Doré
100 g boerenkool gesneden
100 g wortel
200 ml kokosmelk
¾ zakje massaman currypasta
125 g yacon
4 stuks eieren
½ bosje peterselie
½ stuk limoen

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken

Bereiding

1

Breng 100 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.

2

Breng een pan water met zout aan de kook voor de aardappelen en boerenkool.

3

Schil 200 g aardappelen en snij in kleine blokjes van ca. 2 cm. Doe de aardappels samen met 100 g boerenkool in de pan. Breng aan de kook en kook gaar in 6-8 minuten. Giet en spoel koud af.

4

Schil 100 g wortel en snij in halve of kwart maantjes. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit hierin enkele minuten de wortel. Voeg 200 ml kokosmelk en ¾ zakje massaman currypasta toe en roer goed door. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.

5

Schil intussen 125 g yacon (met de zwarte modderige schil) en snij in blokjes van 1-2 cm. Voeg toe. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten op laag vuur afgedekt koken tot de wortel beetgaar is (de yacon blijft knapperig).

6

Zet intussen 4 stuks eieren in een pannetje water op. Breng aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water.

7

Doe boerenkool bij de curry en warm enkele minuten mee. Voeg eventueel naar wens een scheutje water toe.

8

Hak intussen ½ bosje peterselie fijn. Rasp ½ stuk limoen en pers het sap. Pel de eieren.

9

Breng de curry op smaak met de limoenrasp en limoensap.

10

Serveer met de zilvervliesrijst, de eitjes en de peterselie.

Ook in onze boxen

Toon alle