1
Breng 100 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
2
Zet een ruime pan water met zout op voor de aardappels en de boerenkool.
3
Spoel 150 g boerenkool af. Ris/scheur het blad van de steel en snij het blad in dunne reepjes. Schil 200 g aardappelen en snij in kleine blokjes van ca. 2 cm. Doe de aardappels samen met de boerenkool in de pan. Breng aan de kook en kook gaar in ca. 6 minuten. Giet en spoel koud af.
4
Schil 125 g wortel en snij in halve of kwart maantjes. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit hierin enkele minuten de wortel. Voeg 200 ml kokosmelk en 1 zakje massaman currypasta toe en roer totdat de aroma’s zich ontwikkelen. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
5
Schil intussen 150 g yacon (met de zwarte modderige schil) en snij in blokjes van 1-2 cm. Voeg toe. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten op laag vuur afgedekt koken tot de wortel beetgaar is (de yacon blijft knapperig).
6
Zet intussen 4 stuks eieren in een pannetje water op. Breng aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water.
7
Voeg aardappel en boerenkool bij de curry en warm enkele minuten mee. Voeg eventueel naar wens een scheutje water toe.
8
Hak intussen ½ bosje koriander fijn. Rasp ½ stuk limoen en pers het sap. Pel de eieren.
9
Breng de curry op smaak met de limoenrasp en limoensap.
10
Serveer met de zilvervliesrijst, de eitjes en de koriander.